9789048826957_160
Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray. Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

Dat Cecily, het zusje van Will, op het instituut is gebleven zint Will totaal niet. Wat moet ze hier, ze is geen schaduwjager en wil dat ook niet worden, ze doet hem alleen al teveel aan zijn ouders denken waardoor hij haar weg wil hebben. Wanneer Gabriël Lightwood naar het instituut komt om zijn broer te vertellen dat het ernstig mis is met hun vader gaan ze met zijn allen op pad om te kijken of ze nog iets kunnen redden. Will kan het nog steeds niet verkroppen hoe hij iedereen, maar vooral Jem, heeft behandelt door zijn vloek, dat achteraf niet bestond, en blijft zich er schuldig over voelen. Maar ook de verloving en aankomende bruiloft van Tessa en Jem geeft de nodige ongemakkelijke momenten tussen de drie. Iedereen, behalve Jem, weet dat er meer speelt tussen Tessa een Will dan ze willen doen geloven. Wanneer er een strijd uitbarst tussen schaduwjagers en Mortmain zijn mechanische leger word Tessa ontvoerd. Wanneer de schaduwjagers daar achter komen is er al één iemand van het instituut verdwenen om haar te redden. Ondertussen is de consul nog steeds bezig Charlotte van haar ’troon’ te stoten en heeft daar hulp voor nodig van binnenuit die hij met chantage en mooie voorwendselen ook krijgt. Sophie krijgt een steeds grotere rol in dit deel, ze is niet zomaar meer de huishoudster maar is veel meer geworden. Sinds de beide broers Lightwood in het instituut verblijven verschuiven vele verhoudingen en ontstaan er mooie dingen die niemand aan had zien komen voordat dit allemaal begon. Ook de complexiteit van wat Tessa nu eigenlijk is komt tot uiting, een grotere verbazing kun je je niet voorstellen wanneer onthuld word wat Tessa is. Dat Tessa bijzonder is dat wisten we allemaal al heel lang maar wat Tessa doet om haar geliefde vrienden en geliefde te redden gaat iedereen zijn fantasie te boven. En prachtig maar vreselijk verloop in het verhaal Mortmain VS schaduwjagers.

Zoals élk boek van Clare weer een schitterende cover die je niet over het hoofd kàn en mág zien, de ijzeren prinses siert de cover op prachtige wijze. Dit deel, durf ik te zeggen, is het meest emotionele deel dat ik heb gelezen, of het nou de ‘Stad van…’ reeks betreft of deze trilogie. Er gebeurd zoveel wat je misschien had verwacht maar waarvan je had gehoopt dat het niet zou gebeuren. Maar het is niet alleen kommer en kwel, er gebeuren ook ontzettende mooie dingen in dit deel, van vriendschappen die opbloeien tot prille maar heftige liefdes. Ik heb met dit deel in mijn handen niet alleen wat traantjes gelaten maar zeker ook hardop gelachen, de humor spat er op sommige momenten vanaf. Clare is er wéér in geslaagd om mijn hart sneller te doen kloppen, mij laat verlangen naar meer en doet balen omdat ik weer een bijzondere, onstuimige, wrede maar zeker ook een mooie wereld van Clare achter me moet laten. Ik wacht met smart op nieuw werk van Cassandra Clare want deze schrijfster is nog lang niet klaar met haar prachtige, onthutsende maar o zo bijzondere werelden.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048826957
Pagina’s: 509
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.