image

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Na een lange werkdag komt psychologe Anne Givernaud thuis en vindt op de weg voor de oprit naar haar huis een bewusteloos meisje. Als haar vriend Guido even daarna arriveert, draagt hij het meisje naar binnen. Het duurt niet zo lang voordat ze weer bijkomt. Na een flinke maaltijd bieden Anne en Guido haar een slaapplaats voor de nacht aan.
De volgende morgen wordt Anne wakker met een vreselijke kater en ontdekt een grote puinhoop in de huiskamer. De vloer ligt bezaaid met papieren met ergens daar tussenin een bebloed mes. Guido en het meisje zijn verdwenen…
Hij neemt z’n telefoon niet op en de ongerustheid bij Anne maakt langzaam plaats voor woede.
Ze begrijpt er helemaal niets van. De vragen stapelen zich op. Waarom laat Guido haar zo in de steek? Als ze dan ook nog eens een gruwelijke ontdekking doet op het park van Guido, ‘Survival World’, is ze de wanhoop nabij. Vragen van de plaatselijke politie kan ze niet beantwoorden.
Ze gaat met knikkende knieën zelf op onderzoek uit en komt erachter dat haar vriend veel voor haar verborgen heeft weten te houden.

Een prachtige, donkere mysterieuze cover siert deze razend spannende thriller van Michael Berg. Alweer het zevende boek van deze meesterverteller, die niet voor niets in 2013 De Gouden Strop won met zijn meesterwerk ‘Nacht in Parijs’.
Het verhaal begint in Frankrijk, waar Anne en Guido in een oude verbouwde boerderij op het platteland wonen. Allebei hebben ze een goede baan. Anne als een succesvol psychologe, Guido als eigenaar van een survival-park. Door de vondst van het meisje wordt hun leven finaal op z’n kop gezet. In een tijdsbestek van zeven dagen beleeft Anne een super spannende road-trip, die ons meeneemt vanuit Frankrijk via België naar Maastricht, Nederland. Tussen de hoofdstukken van deze reis door flashbacks over het leven van Anne, waardoor je stukje bij beetje meer te weten komt over haar en haar relatie met Guido. Ze vertelt zelf haar verhaal in de ik-vorm.
In het begin komt Anne een beetje naïef over, maar naarmate het verhaal vordert ontpopt ze zich als een dappere moedige vrouw, die alles over heeft voor de ware liefde. Guido daarentegen blijft een duister en mysterieus personage. Michael Berg heeft een mooie schrijfstijl, erg beeldend en soms zelfs poëtisch, als hij de omgeving en de natuur beschrijft. Tegelijkertijd is het boek van begin tot het einde spannend, zonder één moment te verslappen. Met verrassende wendingen en een waanzinnig goed plot. Een thriller zoals een thriller behoort te zijn, met een goede dosis spanning, maar ook met romantische intermezzo’s. Echt een boek om verfilmd te worden. Het zou een geweldige road-movie zijn!

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij heeft jaren voor radio en televisie gewerkt en heeft liedjes geschreven voor tv, radio, diverse artiesten en theater. In 2004 is Michael verhuisd naar Frankrijk alwaar hij is begonnen met schrijven. Hij schreef onder meer Twee zomers (2008), Blind vertrouwen (2009), Een echte vrouw (2010), Hôtel du Lac (2011), Nacht in Parijs (2012) en Heller (2014). Daar wordt nu in 2015 Het meisje op de weg aan toegevoegd. Zijn spannende roman Hôtel du Lac belandde op de shortlist voor de Diamanten Kogel. In 2013 werd Michael bekroond met De Gouden Strop voor het boek Nacht in Parijs.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044346237
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_567ac997650f9_selected-products” products=”9200000046234331,9200000046910504″ name=”Het meisje op de weg – Michael Berg” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.