image

‘Hond redt kind!’
Dat staat in de krant.
Robo wil ook in de krant.
Dan is er een brand.
‘Snel,’ roept Rens, ‘we gaan erheen!’
Maar er is niemand om te redden.
Of toch wel…?
Wie is er nog in het huis?
Kunnen Rens en Robo hem redden?
En komt Robo toch nog in de krant?

Rens is een stoere jongen. Hij heeft een robothondje, Robo. Ze zijn onafscheidelijk.
Robo wil graag net zo stoer zijn als Rens en in de krant komen. Om in de krant te komen moet hij eerst iemand redden. Misschien wel bij een brand. Dat is pas stoer!
Als Rens en Robo bij een brand in een huis komen, mogen ze van de brandweer niet naar binnen. Het is té gevaarlijk. Maar er is nog een meisje in het huis. Gelukkig komt er een brandweerman met het meisje naar buiten. Ze is gered! Het meisje is niet zo blij, haar ‘ding’ is nog in het huis. Rens en Robo gaan op zoek naar het ‘ding’ als de brand geblust is en de brandweer vertrokken is. Kunnen ze in het huis nog iets vinden? En komt Robo in de krant?

Wat een ontzettend leuk en onderhoudend boekje van Marian van Gog voor onze beginnende lezertjes vanaf zes jaar. Met eenvoudige woordjes voor leesniveau AVI E3 is het een spannend verhaal. Spannend, maar wel overgoten met een mild sausje. De kleine lezertjes worden hierdoor zeker geprikkeld om verder te lezen. In dit mooie gebonden boekje met een stevige, harde kaft staat op iedere bladzijde een stukje van het verhaal én een mooie illustratie van Andrea Kruis.
‘Mijn hond is een held’ maakt deel uit van de serie: ‘Leren lezen met Kluitman’. Dit is een lijn voor beginnende lezers vol vrolijk, spannende en grappige boeken. Met deze boeken wordt leren lezen een feest voor ieder kind. De serie bestaat uit boeken op AVI Start, AVI M3, E3, M4 en E4 niveau.
Met de komende feestdagen in zicht lijkt me dit een ideaal cadeautje. Hiermee zorgen we er zeker voor dat lezen ook voor de volgende generaties belangrijk is en blijft.

Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020678123
Aantal pagina’s: 32
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_567ac9c053283_selected-products” products=”9200000046552339″ name=”Mijn hond is een held – Marian van Gog, met illustraties van Andrea Kruis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.