9789048826551_160

Het eerste deel van De Helse Creaties – die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld – begint wanneer Tessa’s gerieflijke leventje van het New York in 1878 abrupt eindigt als haar tante sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt…

Tessa gaat onderweg naar haar broer Nate in Londen om bij hem te wonen, helaas komt ze er niet aan. Tessa wordt ontvoerd door ‘de donkere zusters’ mevrouw Black en mevrouw Dark. Ze moet bepaalde dingen voor ze doen terwijl ze niet eens wist dat dat mogelijk was. Wanneer haar de dingen die de dames eisen wél lukken zou ze naar een magister gebracht worden. Maar Tessa heeft geluk want op de avond van de ‘overdacht’ komt de jonge William Herondale haar uit haar gevangenis redden, en zo komen we voor het eerst in dit verhaal terecht bij het ons o zo bekende Instituut van de schaduwjagers. Daar leert ze de anderen kennen, Jessamine is een eigenaardig meisje dat altijd boos lijkt en niet graag op het instituut woont, Jem (James) is een mooie en zeer lieve jongen maar blijkbaar erg ziek. William en Jem willen verborgen houden voor Charlotte en Henry, dat zijn de leiders op het instituut in Londen, hoe ziek Jem werkelijk is, maar waarom mogen ze niet weten hoe ziek hij is? Tessa snapt er niks van. Gelukkig helpen ze haar wel zoeken naar haar broer Nate. Tessa blijkt een bepaalde gave te hebben die erg van pas komt in de zoektocht, namelijk die van gedaanteverwisseling, maar het maakt het ook allemaal een stuk gevaarlijker voor haar dan ze ooit had kunnen denken. Ze ontdekt dat veel dingen niet zijn wat ze lijken en dat ze meer vaardigheden en bijzonderheden heeft dan ze aanvankelijk had gedacht en gehoord. De Magister wil Tessa koste wat het kost hebben en die hebzucht veroorzaakt de meest nare, gevaarlijke en indrukwekkende situaties in Tessa’s leven en dat van de schaduwjagers.

Weer een echte Cassandra Clare. Je herkent vanaf de eerste pagina haar schrijfstijl en word meteen weer in de schaduwjagers wereld getrokken of je er nooit weg bent geweest. Ik ben een groot fan van C.C door haar manier van schrijven, de opbouw, de spanningsboog, veel vertellen maar niet té veel gewoon precies goed, écht een heerlijke en geniale manier van schrijven waardoor je door wilt lezen tot je niet meer kunt. Ook in dit verhaal zijn de verrassingen weer ruimschoots aanwezig, er vinden wendingen en complotten plaats die je niet aan ziet komen of überhaupt aan wilt zien komen. In het begin is het nog even wennen dat je de wereld wel kent maar de personages nog niet, tenzij een personage ook in de reeks voorkomt maar dan ouder. Veel dingen zul je herkennen en denken: ‘ Hé, dat weet ik nog uit de reeks’ en dat vind ik ook erg mooi om te lezen, het onbekende ervan maar daarmee ook op sommige punten de herkenning naar de reeks. Echt een mooie aanvulling op de reeks en ik ben ontzettend benieuwd naar de andere twee delen van deze trilogie, ik kan haast niet wachten.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048826551
Pagina’s: 449
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.