9789000329939_download

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om Seeker, een Zoeker, te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Quins hele leven is een lange voorbereiding geweest op het afleggen van de eed en ze kijkt er dan ook enorm naar uit. Ze hoopt dat haar vriendje John en haar beste vriend Shinobu ook de eed zullen afleggen, maar haar vader Briac doet er alles aan om hun relatie te saboteren. Hij beloofd John dat hij hem de volgende dag op de trein zet en dat hij nooit een Zoeker zal worden. John rent er vandoor, want hij heeft goede redenen om een Zoeker te willen worden. Hij wil wraak nemen voor de afschuwelijke mensonterende ‘dood’ van zijn moeder, waar de harteloze Briac verantwoordelijk voor is.
Als het grote moment eenmaal daar is, blijken zij en Shinobu door haar vader gedwongen te worden om – zogenaamd voor goede redenen – hele families uit te moorden. Dit strookt totaal tegen haar verwachtingen in, maar ze heeft Briac heel haar leven al moeten gehoorzamen en kan niet de kracht vinden tegen hem in gaan. Shinobu en Quin willen de eed niet afleggen, maar Briac schakelt de hulp van een paar Vrezen in om hen te vermoorden als ze het niet doen.

Nu ze officieel Zoekers zijn, zal hun leven bestaan uit het vermoorden van mensen zodat zij er beter van worden. John besluit echter om hier een stokje voor te steken. Niet omdat hij Quin wil redden van haar eigen ondergang, maar omdat hij de athame en de bliksemstaaf wil hebben. Deze heb je namelijk allebei nodig om een anomalie te creëren; een portaal dat je naar andere plaatsen en tijden kan brengen. Hij is er van overtuigd dat hij met de athame die in het verleden van zijn familie is afgepakt, alleen maar goede dingen zal gaan doen (mits hij weet hoe hij werkt). Maar al zijn acties die hij vanaf dat moment onderneemt zijn verre van goed. Quin ziet een hele duistere kant van John en wordt zelfs neergeschoten tijdens zijn missie het hele dorp te verbranden en haar vader te vermoorden.

Achttien maanden later woont Quin met haar moeder in Hongkong. Ze is nog steeds herstellende van haar schotwond en is enorm verward, omdat ze haar terug uit de dood hebben gehaald en haar geheugen hebben gewist. Helaas weet John haar te vinden en als ze niet mee wilt werken om hem te leren met de athame en de bliksemstaaf om te gaan, ontvoerd hij haar moeder aan boord van zijn luchtschip. Gelukkig weet Shinobu Quin ook te vinden en samen bedenken ze een grootschalig plan om John uit te schakelen.

Seeker begon direct in een snel tempo, waardoor ik het idee had dat ik midden in een vervolg belandde. Hierdoor kon ik er niet makkelijk inkomen, totdat er meer diepgang in de personages en hun achtergronden kwam. Dit zoog me in het verhaal en liet me meeleven met de pijn, haat, liefde en vooral het verdriet dat de hoofdpersonages hebben ondergaan.
Als lezer volg je Quin, John, Shinobu en de ‘Jonge Vrees’ genaamd Maud. Vooral zij is heel intrigerend, omdat ze al een onbekende tijd 15 jaar oud is. Haar verleden, heden en toekomst is verbonden met de Zoekers.

Seekers is zo goed geschreven dat ik hoge verwachtingen voor het vervolg heb. De powerwoman Quin doet je denken aan Katniss van The Hunger Games.
In dit eerste deel wordt er heel veel uitgelegd over het verleden en het belang van de athame en de bliksemstaaf. Daarnaast volg je de driehoeksverhouding tussen Quin, Shinobu en John. Ik blijf het altijd wel intrigerend vinden als twee jongens om een meisje vechten, gezien het moeilijk is om daarin origineel te blijven. Seeker verveelt echter geen moment en is ook totaal niet voorspelbaar, waardoor je het met plezier leest.
Nu zo’n beetje alles wel is uitgelegd, verwacht ik in het vervolg wel meer gevechten, al eindigt Seeker wel met een legendarisch gevecht in een luchtschip

Uitgeverij: Van Goor |Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000329939
Pagina’s: 383
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_57a5f1ab62ac7_selected-products” products=”9200000035988767″ name=”Seeker, boek 1 – Arwen Elys Dayton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.