9789044346299_0

Meisje vermist – Tess Gerritsen

 

In ‘Meisje vermist’ moet Kat Novak – patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje kan staan – in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken….

 

Lijkschouwer Kate Novak ontfermt zich over een ‘Jane Doe’ rond de twintig gevonden in South Lexington zonder zichtbare uiterlijke verwondingen. Nog geen vierentwintig uur later krijgt ze te horen dat er wéér een ‘Jane Doe’ zonder uiterlijke verwondingen is gevonden óók in South Lexington. Kate vermoed dat er een verband bestaat maar zeker weten doet ze het niet. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op de mogelijke oorzaak van de doden in South Lexington maar gevaarlijk wordt het wel, hoe verder ze in haar onderzoek komt hoe gevaarlijker en complexer het word. Wanneer er dan ook nog een charismatische man in beeld komt die er meer van lijkt te weten is het hek van de dam. Het stadje Ablion is in verval geraakt en verziekt en hoe erg het word moet nog blijken. De burgemeester en andere hoge piefen zijn alleen geïnteresseerd in het festival ter ere van het tweehonderd jarige bestaan van Ablion en wil dus niets weten van vermoedens die dit feest kunnen bederven……….

Dit is een verhaal, geschreven vóórdat de serie met Rizzoli&Isle doorbrak maar al zou je haar naam niet op de cover zien prijken dan zou je nog kunnen lezen dat het van de hand van Tess Gerritsen komt. Deze vrouw heeft een hele bijzondere en aparte manier van schrijven en spanning geven in het verhaal. Naar het einde toe voert ze de spanning geleidelijk op tot een hoogtepunt en sleurt je op die manier mee tot het punt dat het bijna té spannend word. Doordat ze de spanning op zo’n perfect manier weet neer te zetten vóél je dat er dingen gaan gebeuren maar je moet blijven lezen om er te komen, dat maakt het zo heerlijk om te lezen. Een geweldig verhaal met veel verschillende emoties en gezichten, je weet vaak niet waar het heen gaat, vaak verdenk je de verkeerde en degene die je wel ‘vertrouwde’ schijnt niet te zijn wie hij/zij is. Ik begin een echte Tess fan te worden, want wat kan deeze vrouw je vast houden met haar perfect omschreven moorden en onderzoeken.

 

Uitgeverij: The house of books
Prijs: € 19,99
Pagina’s: 256
ISBN:
9789044346299

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.