594b3d58ddbd00-24548786

De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley, een verhaal over liefde, verlangen, erkenning en acceptatie tegen het decor van Victoriaans Londen.

Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Thaniel werkt bij binnenlandse zaken op de afdeling telegrafie. Vanaf de dag dat er een waarschuwing binnenkomt over een ophanden zijnde aanslag, die waarschijnlijk van Clan na Gael afkomstig is, staat iedereen op scherp. Als Thaniel na zijn dienst thuiskomt is er iets raars aan de hand, er is ingebroken maar naast dat ineens alles is opgeruimd en de haard is opgestookt vind hij ook nog eens iets heel bijzonders dat niet van hem is, een gouden zakhorloge. Thaniel word erg onrustig van het feit dat er blijkbaar iemand in zijn kamer is geweest en gaat op zoek naar ‘de dader’. Wanneer hij die vindt blijkt dat ook dat de dader niet is maar degene die het meesterwerkje heeft gemaakt. Het horloge redt Thaniel zijn leven door een behoorlijk uniek mechanisme dat erin is verwerkt. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee. De maker van het zakhorloge heet Keita Mori en is een Japanse man die zijn hele leven al bijzondere dingen maakt. Thaniel komt op het bal van buitenlandse zaken toevallig Grace tegen. Grace is daar redelijk gedwongen heen gestuurd door haar ouders (vooral door haar moeder) om ‘meer dan’ kennis te maken met Francis Fanshaw, een goede partij volgens moeders om mee te trouwen en zo het huis te bemachtigen dat haar is nagelaten door haar tante. Mori is een aparte verschijning maar dat niet alleen, soms heeft Thaniel het idee dat Mori zijn gedachten kan lezen en weet wat hij wil zeggen of gaan doen en dat vind hij maar raar. Grace vind Thaniel erg aardig en vind het moeilijk te zien dat Mori hem in zijn macht lijkt te hebben op een of andere manier. Ze gaat dingen verzinnen om Thaniel bij Mori weg te krijgen en te houden maar dat heeft een compleet andere uitwerking dan gewenst.

De cover heeft zo’n bijzondere uitstraling, er zit een gat in de cover waar je het zakhorloge van Thaniel doorheen ziet die, samen met een prachtige tekening van een deel van Londen, op de eerst bladzijde staat. Het is een heel bijzonder verhaal met bijzondere gebeurtenissen en mensen en geven je het gevoel van magie. Katsu, de mechanische octopus van Mori heeft een grote en bijzonder grappige rol in het verhaal en prijkt ook op de cover. Alles wat de cover beslaat krijgt zijn plaats in het verhaal naarmate deze vordert. Alles voelt magisch aan in dit verhaal, Mori zelf, door zijn vermogens en zijn mechanische wonderen, Thaniel die daar compleet in word meegezogen, de cultuur verschillen, de verschillen in denken en doen en zelfs dat je af en toe het verhaal kwijt lijkt te zijn is mooi en hoort er bij. Kortom álles krijgt op bijzondere wijze een magisch tintje in dit verhaal. Een heel mooi verhaal met een bijzonder einde.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026144622
Pagina’s: 352
Prijs: € 15,-

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a397165d075f_selected-products” products=”9200000079457227,9200000066211440″ name=”De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.