Dit magische kerstprentenboek gaat over de kerstman toen hij nog geen kerstman was, maar er al wel van droomde om cadeaus uit te delen aan alle kinderen van de wereld…

Nicky is een jongen omringd door liefde en welvaart. Zijn drie ooms vormen samen de gebroeders Claus en zijn de beste speelgoedmakers in het land. Hun speelgoedwinkel trekt groot publiek en zodra Nicky oud genoeg is gaat hij ook in hun speelgoedwinkel werken.

Alle blije klanten die dagelijks de winkel bezoeken hebben geen idee dat er een geheime werkplaats achter een mysterieuze deur verstopt zit. De drie broers hebben een bepaalde magische samenwerking waardoor hun speelgoed een speciale flonkering krijgt, zodat het precies bij het juiste kind terecht komt.

Helaas zijn er ook veel kinderen die geen geld hebben voor speelgoed. Kinderen die voor het raam staan te dromen over al het moois dat ze zien. Als de winkel op kerstavond sluit en de kinderen naar huis gaan, volgt hij hen naar hun onderkomen; het blijken straatkinderen te zijn die leven in armoede. Nicky is zo aangedaan door wat hij ziet dat hij de belofte maakt om elk kind in de stad een cadeau te geven, al is het maar zodat ze één dag gelukkig kunnen zijn. Nicky haast zich terug naar de speelgoedwinkel en vertelt zijn plan. Er begint een lange nacht waarin heel hard gewerkt wordt. Alleen dan komt het volgende probleem; hoe gaat Nicky al die grote zakken met cadeaus bij de kinderen bezorgen? Gelukkig hebben zijn drie ooms een hele magische oplossing voor hem. Maar al snel loopt Nicky tegen een volgend probleem aan…en een volgend…

De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus is echt een geweldig boek voor deze tijd van het jaar. Je ziet dat de kerstman als kind al een goed hart heeft en zijn best doet iedereen blij te maken. Hij overwint allerlei obstakels die er uiteindelijk voor zorgen dat de traditie rond Kerstmis zo gaat zoals hij is. Het ontstaan van de traditie is heel magisch, en het leukste is dat het gelukkige einde van het boek eigenlijk het begin van Kerstmis is.

Litchfield heeft een aantal prijzen gewonnen met zijn prentenboeken en als je het boek inkijkt zie je al gelijk waarom. De kleurencombinaties en details zijn echt prachtig. De gezichtjes zijn wat eenvoudig getekend, maar de rest maakt dit allemaal ruimschoots goed. De prenten hebben een magische sfeer en zijn net zo hartverwarmend als het verhaal zelf. Erg mooi om naar te kijken!
De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus is voor kinderen vanaf 4 jaar en heeft als boodschap; als alle hoop verloren lijkt, kan een vriend licht in de duisternis brengen.
Een mooiere en hartverwarmende boodschap is er niet rond Kerstmis!

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051169287
Pagina’s: 40
Prijs: €14,99

written by

1 reactie op De jonge kerstman en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus – David Litchfield

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.