Een vuurspuwend, verrassend, vrolijk vervolg op De jongen die draken kweekte.

Tomas heeft een geheim – een vurig geheim! Hij heeft een draakje gekweekt aan de drakenfruitboom in zijn grootvaders tuin: Fikkie.
Ook zijn vrienden Ted, Kat en Kai hebben inmiddels draakjes, elk met hun eigen krachten. En die zijn een stuk minder braaf dan Fikkie.
De vrienden proberen hun draakjes te trainen – en dat gaat al niet zo makkelijk. Maar dan krijgen ze er nog twee problemen bij: het gaat niet goed met de drakenfruitboom, én Liam – Koning van de Narigheid – is duidelijk iets heel gemeens van plan…

Tomas en zijn vrienden Ted, Kat en Kai hebben allemaal een bijzondere draak. Elke draak heeft bepaalde dingen waarin hij uitblinkt. Zo is er een draak met ijs-adem, een draak met fantastische vlammen en een draak die je kan besluipen. Maar daarnaast kunnen ze ook heel stout zijn. Zo stout zelfs, dat ze op school zoveel rotzooi veroorzaken dat ze bijna ontdekt worden. Dit willen Tomas en zijn vrienden natuurlijk voorkomen, omdat de draken dan voor de wetenschap gebruikt zullen worden en de rest van hun leven in gevangenschap door zullen moeten brengen. Als ze hun draken tegen de buitenwereld willen beschermen, zullen ze hen moeten trainen.
Na lang nadenken vind Tomas – dankzij een paar aanwijzingen van Fikkie – een manier om de draken te trainen en het lijkt dat de oplossing is gevonden; totdat hun aartsvijand Liam roet in het eten gooit. Hij heeft zelf ook een groot geheim en dit geheim kan op geen enkele mogelijkheid een goede afloop voor de draken betekenen.

En dat is nog niet alles. De drakenfruitboom is aan het uitsterven en Tomas heeft geen idee hoe hij kan voorkomen dat dit gebeurd. Het zou het einde van de draken betekenen en dat zou vreselijk zijn. Naast Liam en het drakenfruitboom-mysterie is er ook iets vreemds aan de hand met de gemene buurman Lars. Hij speelt vals om een wedstrijd te winnen en maakt groenten die enorm groot zijn. Gebruikt hij chemicaliën die de drakenfruitboom vergiftigen? De vrienden moeten het uitzoeken en gelukkig krijgen ze daarbij hulp van hun drakenvrienden.

Wat een prachtig verhaal weer. Het eerste boek was redelijk luchtig, in De jongen die met draken leefde zit meer diepgang van de personages en de draken. Daarnaast is dit vervolg een stuk spannender dan zijn voorganger, waardoor je al benieuwd bent wat Shepherd van plan is met het laatste boek. Er zijn drie personages die er uitspringen dat is Tomas’ zusje Lolli (gezien ze zo schattig is), Tomas (door zijn moed, wilskracht en vindingrijkheid) en Fikkie (een schattig mini draakje dat in verhouding tot de rest wel luistert).

De vormgeving is hetzelfde als bij diens voorganger, maar wel met minder verbrande pagina’s. Leuke speelse zwart/wit illustraties van Sara Ogilvie prikkelen de fantasie. Ook zitten er wederom hilarische scenes in dit tweede deel. Deze zijn onmisbaar in deze reeks en voegen veel toe aan het verhaal zelf.
Dit tweede deel heeft een onverwachts einde, waardoor ik nog meer uitkijk naar het laatste deel, getiteld; De jongen die met draken vloog. Ik ben zeer benieuwd hoe het met de draken en de vrienden afloopt!

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710745
Pagina’s: 230
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5bccc165887a3_selected-products” products=”9200000095605021″ name=”De jongen die met draken leefde – Andy Shepherd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.