Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Het tweede deel van de serie beschrijft het leven van Ally, een van de zeven meisjes die geadopteerd zijn door Pa Salt. Na zijn overlijden ontmoeten de zusjes elkaar in Genève waar zij ontdekken dat er grote geheimen schuil gaan achter hun adoptie en hun leven. Ally is een getalenteerd zeilster die een relatie heeft met de Amerikaan Theo Falys-Kings, eveneens een beroemde zeiler. Dan stort haar wereld plotsklaps in door een noodlottig ongeval. Ze stopt met zeilen en gaat ondanks haar tegenzin op zoek naar haar roots. In de brief van haar vader staat dat ze naar Oslo moet gaan om meer te weten te komen over haar achtergrond. Zij ontdekt dat zij verbonden is met een onbekende zangeres, Anna Landvik, die in 1875 leefde in Noorwegen. Ze vertrekt naar Bergen, Noorwegen, waar ze Thom Halvorsen ontmoet. Past Thom soms ook in haar verleden?

In tegenstelling tot Maia, die na jaren uit haar schulp kruipt, is de reislustige Ally na een dramatische gebeurtenis in haar leven depressief en passief.
Net zoals het eerste deel, bestaat dit tweede deel ook weer uit verschillende verhaallijnen. Het verhaal van Ally, die op zoek gaat naar haar afkomst en ondanks haar verdriet weer zin in het leven krijgt door een vroegere passie van haar, namelijk muziek. Langzaam komt ze weer tot leven.
De tweede verhaallijn gaat over de zangeres Anna Landvik, een arm boerenmeisje, dat verliefd wordt op Jens Halvorsen en met hem naar Leipzig reist om daar een toekomst op te bouwen.
En dit verhaal leidt tot een derde verhaallijn, waarin de kleinzoon van Anna, Pip, de hoofdrol speelt.
Als een rode draad loopt het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg door alle verhalen heen. Een prachtige en beroemde klassieker.
Lucinda Riley heeft alle drie verhaallijnen weer vakkundig samengesmeed tot een heerlijk dik boek, vol avontuur, romantiek en historie. Verleden en heden, afwisselend in hoofdstukken geschreven. Ze verstaat de kunst om zo beeldend en geloofwaardig te schrijven, dat je in een mum van tijd de laatste bladzijde omslaat.
Ik kan bijna niet wachten op het derde deel, waarin Star op zoek gaat naar afkomst!

Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401608305
Aantal pagina’s: 488
Prijs e-book: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_5bcdd8f33ab5f_selected-products” products=”9200000078777670,9200000078833146″ name=”storm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.