588cf26597-kaften-ZB_Cromrak2_omslag_voorzijde

De ork Cromrak heeft een bonte schare vrienden om zich heen verzameld. Zo zijn er de jager Kendar, de sjamaan Varok, de dappere krijgster Daryliah, de Spharoceen Ramaoh en de kikvorsergeneraal Kwidrick. Zij vergezellen Cromrak naar het mensenrijk Thenamia, op zoek naar de vuurorchideeën, het laatste ingrediënt dat nodig is om de gruwelijke Sluipplaag te kunnen tegenhouden. Al snel blijkt dat deze uitdaging vele malen groter is dan ze verwacht hadden. De roversleider Bernan is van plan zich te wreken op zijn aartsvijand, de koning van Thenamia, en tegen wil en dank wordt Cromrak volop bij deze vete betrokken. Hij wordt gedwongen tot dubieuze samenwerkingen om zijn doelen te kunnen bereiken, met onder meer de mysterieuze Sluipschutter, de geniepige kobold Roodschub en de menselijke lijfwacht Ethan.
Zal het Cromrak lukken de vuurorchideeën te vinden? En wat is nu precies de oorzaak van de gruwelijke Sluipplaag? Terwijl Cromrak wanhopig probeert zijn moeder en zijn volk te redden, tikt de tijd onverbiddelijk door…

De zoektocht naar de ingrediënten waaronder de vuurorchidee gaat verder en wel door het mensenrijk. Het maakt iedereen zenuwachtig en erg alert, maar wat ze niet weten is dat niet alleen de mens maar ook Roodschub weer op de loer ligt. Maar ook roversleider van de kring, Bernan, heeft niet veel goeds in de zin. Hun reis voert hen naar Namilia, de stad met de vuurorchidee. Maar daar aangekomen gaat het weer helemaal verkeerd en belanden de vrienden midden in een oorlog tussen een egoïstische koning en de roversleider Bernan. Hopelijk komen ze ongeschonden uit de strijd en kunnen ze hun missie voort zetten. De vorderingen en ontwikkelingen in dit deel doen je haren overeind staan, verliezen worden geleden, herenigingen vinden plaats maar zoals we van Cromrak gewend zijn gaat niets zoals gepland. Op naar deel drie, ik kijk er erg naar uit.

Er komen weer veel bekende namen in dit deel voor die we in het eerste deel hebben leren kennen. Waaronder de mysterieus ‘sluipschutter’, wie is dat nou eigenlijk een waarom volgt hij ze de hele tijd? De sfinx, Ramaoh, blijft een geweldig personage door zijn bijzondere spraak. Weer spannend tot het eind en vaak gebeuren er erg onverwachtse dingen. Mark heeft een hele eigen, ‘losse’ manier van schrijven waardoor de gruwelijke scènes zelfs bijna ‘leuk’ worden om te lezen. Het leest vlot en hoe hij de communicatie tussen de verschillende personages beschrijft is soms hilarisch. De manier van schrijven doet je verlangen naar meer en hopelijk hoeven we daar niet al te lang op te wachten. De epiloog van dit deel doet je weer hunkeren naar het vervolg want spannend is bijna een understatement in deze. Zelf ben ik érg benieuwd naar het vervolg van Ramaoh zijn verhaal maar het is afwachten of ik dat in het volgende deel te lezen krijg. Het is elke keer weer een aangename verrassing wat Mark je voorschotelt en op welke manier want zoals ik al zei is zijn schrijfstijl ontzettend lekker en humoristisch.

Uitgeverij: Zilverbron
ISBN: 978 94 90767 93 8
452 Pagina’s
Prijs: € 24,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.