1001004011234280

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was, maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien?
Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clarys enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentijn te pakken te krijgen.

‘Verraad, het besef ervan en monsterlijke demonen vullen dit verhaal’

Door alles bekentenissen ontdekkingen en gebeurtenissen in deel één is iedereen een beetje de weg kwijt. Jace loopt weg van het instituut na een ruzie met zijn pleegmoeder Maryse, Luke word van binnenuit verscheurd en ook Clary weet even niet meer wie ze nou werkelijk is. Daar komt ook nog eens bij dat Clary en Jace ineens broer en zus schijnen te zijn en hun vader de levensgevaarlijke Valentijn blijkt te zijn. De inquisiteur van de kloof geloofd niet dat Jace niets over zijn werkelijke afkomst af wist en sluit hem op in de cellen onder de stille stad, maar wat er die nacht in de stille stad gebeurd komt de verdenking niet ten goede. Valentijn gaat onverminderd verder met de jacht naar absolute macht en het schade toebrengen van de kloof in de hoop dat die verdwijnt samen met het verbond en alle daarbij horende overeenkomsten.

Simon, Clary’ beste vriend overkomt iets verschrikkelijks en Clary vind dat dat haar schuld is want als hij haar niet had willen helpen had hij nu nog ongedeerd geweest. Alle vriendschappen en andere betekenisvolle banden komen op losse schroeven te staan door de acties van Valentijn en ontwrichten alles wat ooit goed was of in ieder geval goed leek te zijn. Wanneer de schaduwjagers achter alle list en bedrog komen lijkt het al te laat te zijn om actie te ondernemen maar Jacy, Clary en de rest zijn al onderweg en dan is de keus snel gemaakt.

Weer een spetterend deel in deze reeks. Er gebeurd zoveel dat je het af en toe amper kunt bijbeneb (in de goede zin van het woord). Je word zo heftig meegenomen in het verhaal en zijn karakters dat het wegleggen van het boek je eigenlijk onmogelijk word gemaakt, je wilt blijven lezen tot het uit is en dan zo snel mogelijk door in het volgende deel. De covers van deze reeks zijn ontzettend mooi gemaakt en geven je hetzelfde gevoel dat je van het verhaal krijgt.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9044340972
Pagina’s: 445
Prijs: € 12,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.