9789051165289_L

De levens van Raben en Calli zijn inmiddels flink verstrengeld met die van piraten, machtswellustelingen en magische wezens. Vooral de Dwingers zitten hen dwars. Zij proberen nog altijd via hun leidstenen de macht te veroveren in het Rijk van de Zeven Eilanden ten koste van de Heersers van Kir. Het leger van mengwezens dat Shintelle – de huidige Heerseres – samen met de monnik Himmondar heeft vervaardigd om hen te bestrijden, is niet zo sterk en standvastig als gehoopt. Wanneer ook de vogelheksen hun plaats gaan opeisen, lijkt de chaos compleet. Zal het de Kirs lukken hun Heerschappij te behouden en de rust op de Zeven Eilanden te herstellen?

Nayari, Raben en Calli zijn op hun eindbestemming aangekomen, Phyrros, een havenstad op het uiterste zuidpunt van Ing’tassa, om de familie van Nayari op te zoeken in haar geboortedorp Lahaz. Calli en Raben kijken hun ogen uit met de vele draken die er rond vliegen en zouden die graag van dichtbij bekijken. Ook Raben’ trouwe viervoeter Zindel is natuurlijk mee en hobbelt vrolijk achter hen aan. Als stormzinger kan Calli prima stormen, winden en andere normale elementen aanroepen maar om onnatuurlijke krachten aan te roepen is haar staf met Drakensteen erin echt nodig haar kracht te versterken. De moeder van Raben, Mel, zit nog steeds als persoonlijk genezeres samen met erfjonker Enzor in de hoge bergen van Bary. De dochter van heer Glendahl, Shintelle en haar man Alrioch, een zogenoemde Dwinger, besturen nu Kironos op hun geheel eigen manier. De reis naar Lahaz is erg zwaar, Raben, Calli en Nayari moeten midden door een woestijn en de hitte is bijna ondraaglijk, de reis zal minstens een paar dagen gaan duren. Daar aangekomen krijgt Nayari vervelend nieuws te horen. Himmondar en Shintelle zijn nog steeds bezig om de perfecte verhoudingen van hun meng drankjes uit te vogelen en ondertussen lopen er heel wat ‘mislukte’ mengwezens’ rond. Gardisten met hoorns, staarten of bokkenpoten zijn aan de orde van de dag in Kir, en daar zit helaas maar één voordeel aan. Vogelheksen komen het rijk binnen met maar één doel voor ogen en dat is terug halen wat hun toebehoord en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Vogelheksen, Guhulu, Dwingers en alle andere bekenden komen in dit deel voor. Sommige hebben een dubbele agenda en bij sommige lijkt dat zo maar is het toch even anders. Een zeer spannend deel waar ik wel echt even in moest komen, maar wanneer het begint te lopen vlieg je er doorheen. De cover is echt te linken aan de vorige delen, hetzelfde sfeertje en toch zijn eigen verhaal. Het wordt steeds gevaarlijker en de spanning druipt het boek uit. De personages, bijvoorbeeld het mengleger, word zo mooi beschreven dat je al die wezen, want zo kun je ze wel noemen, voor je ziet en nog net niet ruikt. Calli en Raben trekken steeds meer naar elkaar toe, vanaf deel één zijn ze maatjes en de groei in hun samen zijn is erg mooi en puur beschreven. Het einde is verrassend en erg mooi en ik kijk vol verwachting uit naar het volgende deel van deze ontzettende spannende reeks.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051165289
Pagina’s: 437
Prijs: € 15,95

[bol_product_links block_id=”bol_5773d0fc13a40_selected-products” products=”9200000056953654″ name=”Drakensteen – Mariëtte Aerts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

3 reacties op De kronieken van de zeven eilanden Deel 3 – Drakensteen – Mariëtte Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.