Een man die iedereen lijkt te kennen, hij ziet er aan de buitenkant althans altijd hetzelfde uit, redt het niet meer. Hij ziet een wereld die zijn ding doet binnen een mentale vissenkom, waar hij van buiten af naar kijkt, maar niet naar binnen kan. Hij begrijpt de bewegingen van de mensen en alles wat daarachter ligt niet goed, wat soms een intense woede bij hem teweegbrengt. Hij krijgt het dan zo benauwd dat hij rood aanloopt en denkt te stikken. Op die momenten laat ook de taal hem in de steek en brengt hij nog slechts klanken uit. Er is een reden voor dit alles: autisme. Sinds de man weet dat dat label op hem is geplakt, probeert hij een nieuwe wereld te maken, een waarin hij past. Daarover gaan deze intense, kraakheldere gedichten.

Deze gedichtenbundel van Erik-Jan legt een pijnpunt bloot, het stempel autisme.
Erik-Jan probeert daarmee om te gaan zo goed als het lukt, maar soms komt hij er ook even niet uit.
Gedichten zijn heel persoonlijk, en wanneer je niet veel hoogstaande gedichten onder ogen hebt gekregen, zul je van sommige weinig snappen, maar degene die je wel snapt zijn raak.
Sommige gedichten zijn raak, begrijpelijk en komen echt wel bij je binnen.
In die selectie gedichten snap je precies wat Erik-Jan bedoeld en je leeft met hem mee, zoekende in hoe hij nu verder moet met deze aandoening en zijn blik op het leven.
Maar ook wat dit doet met zijn blik op anderen, en over wat die mogelijk over hem denken.
Je snapt ook heel goed waarom de titel is gekozen zoals hij is, heel goed gekozen.
Ook voelen sommige gedichten heel emotioneel en verdrietig aan, Erik is echt een leven verloren, om een nieuw leven te moeten zien te creëren en ervan te leren houden.
De cover is simpel maar mooi, je ziet een sterke maar getroffen man, die een boek vult met gedachten, gevoelens en eenzaamheid.
Eerlijkheid dient mij te zeggen ‘ik vind het een prachtig, maar ook lastig boek om te lezen’.

Uitgeverij : Thoms Rap
ISBN: 9789400408906
Pagina’s: 112
Prijs:€ 22,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.