HULP GEVRAAGD!

De nieuwe, griezelig grappige serie De nachtmerriewinkel gaat over de bijdehante Nina, die winkelhulp wordt in een bizar winkeltje.

Dit is deel 1 uit de serie De nachtmerriewinkel. Een geweldig eerste leesboek als kinderen klaar zijn met AVI-lezen!

De negenjarige Nina wil dolgraag een nieuwe fiets, meer dan wat dan ook in de wereld. Alleen heeft ze geen geld, waardoor ze besluit om werk te zoeken. Ze probeert het eerst bij de ijscowinkel, maar Irma Vanilia wil absoluut geen werk geven aan een negenjarige en zegt dat ze het maar moet proberen bij De nachtmerriewinkel.
Al snel blijkt dat ze haar hulp hard nodig hebben. De winkel is namelijk een zooitje omdat de eigenaar op de grond ligt te schaterlachen. Winkelgeest Pieter wil ook meneer Spoek helpen en schiet te hulp. Al snel ontdekken ze dat iemand jeukpoeder over hem heen heeft gestrooid. Nina en Pieter kunnen hem alleen helpen als ze het tegenmiddel kunnen vinden, maar dat blijkt in een gigantisch grote en vooral ongeordende winkel nog een flinke klus!
Lukt het Pieter en Nina om het anti-jeukpoeder te vinden voordat meneer Spoek stikt van het lachen?

De nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder is een leuk eerste deel van een spannende reeks kinderboeken, dat zeker de jeugd weet aan te spreken door de dosis mysterie en gezonde spanning. Het is makkelijk leesbaar, waardoor kinderen dit boek in één ruk willen uitlezen. Qua spanning vind ik het precies goed voor de leeftijdscategorie.

De nachtmerriewinkel is makkelijk te lezen, gezien het nog redelijk grote letters heeft. Het is een dun smal boekje met een harde cover, waardoor het makkelijk in een tasje mee te nemen is.
Tijdens de eerste twee pagina’s krijgt de lezer eerst een grappige introductie van de vijf personages die in dit boek voorkomen; van ijsverkoopster Irma Vanilia tot winkelmascotte Okkie Topus.

De illustraties van Juhani zijn mysterieus, spannend en grappig. Juhani wisselt donkere duistere kleuren af met vrolijke kleuren. Er zijn veel kleine details te vinden, zoals oogjes, grappige aanplakbriefjes en ijsconamen, verborgen spookjes en schedels.

Mijn zoon las het boek in een keer uit en wou eigenlijk gelijk het tweede deel lezen, omdat hij benieuwd is wat Nina nog meer in de winkel gaat beleven.

Leuk en fantasierijk! Zeker een aanrader

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 978 90 5116 784 9
Pagina’s: 61
Prijs: €10,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.