9200000080747093
Om te achterhalen waarom vluchtelingen op zijn planeet door de legendarische Fenyxvrouwen worden vermoord, reist Akuakai af naar de bron van het kwaad. Er wordt niets meer van hem vernomen. Op Tiamat verschijnt een mysterieus kubusschip dat de gesloten zeestad Delfinia uit zee opzuigt. Tom en zijn vrienden Shantea, Infinia en Panta volgen de kubus naar een holle planeet waar Akuakai op het punt staat de heersende macht omver te werpen. Wanneer Delfinia zich opent, wordt een aartsvijand bevrijd en valt de groep vrienden uiteen. Tom en Infinia vluchten met Akuakai en Ula naar Lacertia waar de vogelmensen leven. Tijdens de zoektocht naar Ula’s familie ontdekken Tom en Infinia dat niet iedereen is wie ze zeggen te zijn.

Akuakai red Fenyxvrouw Ula uit haar benarde positie, ze is namelijk lang geleden door de Anu-Naqi ontvoerd en gehersenspoeld om moorden te plegen uit naam van Marduk en Marda, ze is een zogenoemde Suparna. Nu ze gered is heeft ze in Akuakai haar grote liefde gevonden. Tom, Panta, Shantea en Infinia reizen af naar het station waar ze hun laatste opleidingsperiode gaan doen, daar komen ook alle schepen aan met vluchtelingen van andere planeten, maar wanneer er tussen de vluchtelingen een Suparna opduikt is de chaos compleet en worden er vreselijke verliezen geleden. Akuakai is de kloon van Tom die nog altijd op Urubin zit, de planeet waar Ula vanaf gered is. Akuakai haalt de jongeren naar Urubin en vraagt ze om hem en Enki te helpen de levensstenen van Enki zijn grote liefde, Uvoira, te vinden zodat ze haar weer tot leven kunnen wekken uit de staat waar ze nu in verkeerd. Helaas is Enki niet de enige die op zoek is naar de levensstenen en dat maakt het allemaal iets gecompliceerder dan ze dachten. Wanneer ze naar Lacertia gaan om Ula met haar gezin te herenigen komen er dingen aan het licht die alles anders maken. Sommige wezens waarvan iedereen dacht dat ze te vertrouwen waren blijken achteraf toch iets anders in hun verendek te zitten dan gedacht. Tom en Infinia zijn een stelletje dat ontzettend gek op elkaar is en de rest van hun leven samen willen doorbrengen maar door alle onthullingen en bekentenissen komt ook dát plan op een wankel stuk te staan.

Dit deel komt op mij iets meer sifi over dan de andere/voorgaande delen, het misstaat niet en het loopt in lijn met wat er allemaal is gebeurd en gaat gebeuren maar het is wel even wennen omdat ik met mijn hoofd nog erg in de ‘zee werelden’ zat. Een ontzettend spannend, intrigeren maar zeker ook een verontrustend deel. Erg knap geschreven en door de perfecte vertelling kun je onmogelijk de kracht van dit deel missen. De openbaringen zullen je versteld doen staan maar daardoor snap je wel weer veel dingen die eerder ‘onduidelijk’ of onlogisch leken. Het einde zal je raken, verbazen en doen verlangen naar het volgende deel. Een heerlijk dik boek om bij weg te reizen en ook de cover van dit deel is om te smullen, wat een prachtige kleuren en wat een prachtig ontwerp.

Uitgeverij: Zilverbron
ISBN: 9789463081023
Pagina’s: 460
Prijs:€ 24,94

[bol_product_links block_id=”bol_59a6885f136c5_selected-products” products=”9200000080747093″ name=”Robert Bijman” sub_id=”Segrijn & sotalia boeken deel3 Fenix” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.