BS - De Smoezels gaan naar school – Erhard Dietl

De Smoezelkinderen gaan voor het eerst naar school. Net als alle andere kinderen gaan ze kleuren, zingen en spelen. Het allermeest verheugen ze zich op de pauze, want ze hebben een roestig blikje met smeertaart meegenomen! Als hun eigen oma Smoezel dan ook nog de invaljuf wordt, kan de dag helemaal niet meer stuk!

In De Smoezels gaan naar school brengt oma Smoezel de Smoezelkinderen naar school. Op school aangekomen hebben de kinderen net pauze als de juf een telefoontje krijgt. Ze moet meteen naar huis komen want de slang van de wasmachine is eraf gevlogen. Gelukkig is het geen probleem want oma Smoezel zal de kinderen wel bezig houden. De klas begint rustig met een tekening, maar al gauw bedenk oma Smoezel een leuke opdracht: alle kinderen mogen laten zien hoe sterk ze zijn en ze tillen van alles op, van stenen tot kruiwagens, zelfs draak Vuurkontje moet eraan geloven. Uiteraard worden er ook vieze opdrachten gedaan. Zo doen ze wie het hardst kan spetteren in de modderpoel en leert oma Smoezel de kinderen het Baggerlied. Gelukkig zorgt Vuurkontje dat elk kind weer schoon en droog wordt door water over hen heen te spugen en ze dan droog te blazen. Als de juf terug komt op school zitten alle kindertjes weer netjes in de kring en is het alsof er niets is gebeurd.

Al eerder mochten we boeken van De Smoezels recenseren en sinds dien zijn ze hier thuis favoriet. Niet zo gek natuurlijk, de Smoezels zijn grappige wezentjes die vooral van dingen houden die vies en smerig zijn en rare grappen maken. Een naam voor de huisdraak als Vuurkontje kan alleen maar gegiechel en gelach ontlokken bij het (voor-)lezen. De boeken van de Smoezels zijn leuk om voor te lezen, én samen de prachtige illustraties te bekijken, maar ook leuk om door kinderen zelf te lezen. De Smoezels gaan naar school is wederom een mooie aanvulling op de avonturen van De Smoezels.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163872
32 pagina’s
Prijs: € 13,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.