eilanden-serie-de-wolf-s-j-paul-boek-cover-9789491884535

“Als je een deal sluit met de duivel betaal je een hoge prijs”

Stef wordt onverwachts weggerukt uit zijn omgeving, ontvoerd door onbekenden. Hij belandt opnieuw op het mysterieuze Eiland en hij is niet alleen teruggekomen. Terwijl hij zich probeert te herinneren wat er met hem is gebeurd voor zijn ontvoering. Moet hij zich zien te redden in een dodelijke en vijandige omgeving. Niets is wat het lijkt, gevaar loert achter elke rots. En dan is er nog de mysterieuze Wolf. Om het gevecht voor zijn leven te winnen, moet Stef de strijd aangaan met het Eiland, de Wolf en zijn eigen, groeiende waanzin.

Met zijn oortjes in fietst Stef naar huis, niet wetende dat een witte bestelwagen hem volgt. Hij wordt hardhandig door drie man in de wagen gesleurd en alleen zijn fiets en zijn kapotte gitaar is het bewijs dat hij hier is geweest. Hoe hij ook schreeuwt of vecht, het heeft geen zin. Zeker niet als ze hem een injectie geven. Van de wagen gaat hij in een houten kist, waar hij opnieuw een injectie krijgt.

Stef is bij professor Leloup voor zijn wekelijkse controle. Zijn laatste testresultaten zijn allemaal prima, hij is volledig gezond verklaard. Professor Leloup blijft nog steeds verbaasd over het feit dat Stef zo snel is hersteld. Zijn medicaties moet hij nog wel drie maanden nemen en ze blijven nog even uit voorzorg zijn bloed in te gaten houden. Maar vooralsnog is de bacterie die hij had opgelopen genezen.

Stef belt na zijn bezoek bij professor Leloup zijn moeder dat alles goed is. Er wordt een BBQ geregeld om het te vieren. Maar dan is er ineens een onbekende man die zijn fiets grijpt, en vraagt wat er met zijn familie is gebeurd. Angstzweet breekt hem uit. Als professor Leloup aan Stef vraagt of alles in orde is, legt Stef uit wat de man wilde. Maar professor Leloup ziet heel de onbekende man niet staan.

In de kist voelt Stef waar hij is. Ook het Eiland voelt dat Stef aan boord is op het grote vissersboot. Met drie sloepen verlaten ze de vissersboot. Eenmaal op het Eiland schreeuwt Stef het uit van angst en probeert weer de sloep in te stappen. De mannen schoppen en slaan hem totdat hij niet meer op kan staan.

De opdrachtgever vraagt wat ze gedaan hebben als hij Stef tot bloedens toe op het strand ziet liggen. De kapitein zegt dat hij niet moet zeuren, zijn injecties die hem in slaap moesten houden werkten ook niet. De kapitein wil eigenlijk meer weten waarom dit Eiland zo bijzonder is, maar de opdrachtgever zegt geen woord. Hij was hier al bang voor en vraagt het Eiland om hem te helpen.

Danielle, Stef zijn therapeute, kan geen antwoord geven op de vraag of Stef nog geesten zou zien. Ze weten dat de bacterie een rol hierin speelde. Maar of Stef nu een gave heeft om met doden te kunnen praten of ze te kunnen zien, weten ze niet. Voorlopig zijn Dennis en de tweeling niet aanwezig.

Lina verteld Stef dat ze gedroomd heeft over het Eiland en een Wolf. Ze probeert hem duidelijk te maken dat die dromen begonnen toen hij ziek was. Ze twijfelt zelfs of het een droom is en denkt eerder aan een voorspelling. Stef voelt een ijskoude rilling over zijn rug.

Als Stef na aandringen van de Geest bijkomt, ziet hij slepende bloedsporen. De Geest vertelt hem dat het Eiland hem beschermt. Hij schrikt als hij zich weer de wolven herinnert, maar de Geest vertelt hem dat ook zij hem niets zullen doen. Stef is uitgeput. De Geest verzoekt hem om voedsel en water te zoeken, maar Stef loopt eigenwijs naar de sloepen… dan hoort hij een geluid… hij is duidelijk niet alleen op dit Eiland!!!

Je leest het verhaal in twee delen, in het ene deel heeft Stef geen grip meer op de realiteit, de hallucinaties en de schaduwwereld waarin hij leeft en in het andere deel vecht hij voor zijn leven op het Eiland. Het Eiland heeft Stef nog steeds in zijn greep en je voelt dat hij de macht gaat verliezen. Alle emoties worden zo goed omschreven dat het haast tot kippenvel te voelen is. Een spannend verhaal waarin je kunt zien wat slaapgebrek kan veroorzaken. Alleen het einde zet je aan het denken, wie kan je nog vertrouwen? Net als in voorgaande delen staat ook hier een sneak-peak in van het vervolg “De Ziel”, hopelijk komt ook deze snel uit.

Uitgeverij: Scelta Publishing
ISBN: 9789491884535
Aantal pagina’s: 283
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_589985a9ea5a8_selected-products” products=”9200000072615672″ name=”De Wolf deel 3 – S.J. Paul” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.