Nog een maandje en dan loopt mijn bibliotheek abonnement af. Helaas moet ik wat bezuinigen en heb ik keuzes moeten maken. Aangezien ik nog zo’n 170 boeken in mijn kast heb staan die ik nog niet heb gelezen, denk ik dat het een goede bezuiniging is. En toch… Ik vond het altijd wel een lekker idee dat ik een abonnement had en kon gaan als ik behoefte had om een bepaald boek te lezen of gewoon om rond te snuffelen en wat boeken te pakken waar ik nog nooit over gehoord had of juist wel heel veel. Zolang ik mij kan herinneren ben ik lid van de bibliotheek. Zelfs in Engeland was ik lid van de bibliotheek.

Maar goed, het is niet anders. Mocht ik het erg missen dan kan ik altijd voor drie maanden een abonnement nemen en drie maanden lang even alleen biebboeken lezen. Dat hangt natuurlijk af of ik op dat moment de financiële ruimte heb. En aangezien ik zoveel boeken nog in mijn kasten heb staan, ben ik daar wel twee jaar mee zoet. Daarnaast hebben mijn ouders en mijn zus nog heel veel boeken die ik graag wil lezen en ik kan altijd bij vrienden in hun kasten rondsnuffelen. Ik heb hier ook nog een stapel boeken van een vriendin liggen die moet/wil ik nog lezen. Maar toen ik eenmaal besloot mijn abonnement niet te verlengen, heb ik nog even goed gebruik gemaakt van de bieb. Dus tot eind februari lees ik dus vooral biebboeken. Ik heb nog 5 boeken hier liggen.

Dit schrijvende levert mij een raar gevoel. Een raar gevoel in de zin dat ik dus straks niet meer naar de bibliotheek kan. Juist nu ik de nieuwe bibliotheek leuker vind dan de oude, ook al is die niet meer direct in de buurt. Want naar de oude bibliotheek ging ik niet zo vaak als het afgelopen jaar naar de nieuwe, terwijl die toch op loopafstand was. Misschien komt het omdat de nieuwe bibliotheek in de oude Chocoladefabriek is gevestigd en het gebouw heet dan ook “de Chocoladefabriek” . Het kan natuurlijk ook komen door de aantrekkingskracht van het woord chocola. Maar zeker ook omdat het gebouw een lichtere en opener uitstraling heeft.
Doordat er wel een uitleenpunt is bij mij in de buurt kan ik de boeken daar terugbrengen en als ik ze reserveer daar laten brengen. Dus ik kan rustig in de grote bibliotheek rondsnuffelen en een tas vol boeken meenemen maar ik hoef ze niet terug te brengen naar de grote bibliotheek. Dus is het baggerweer dan loop ik naar het uitleenpunt om ze terug te brengen.

Nou ja, zodra ik het me weer kan veroorloven, neem ik weer een abonnement!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.