Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Het eerste deel van deze zeven-delige serie van ‘De zeven zussen’ gaat over het verhaal van Maia. Maia d’Aplièse is een van de zes zussen die allemaal door Pa Salt als baby zijn geadopteerd. Zij woont nog als enige zus in het landhuis aan het Meer van Genève, waar ze allemaal zijn opgegroeid. Als Pa Salt plotseling overlijdt, komen de zussen weer samen in hun ouderlijk huis in Zwitserland. Allemaal krijgen ze een brief uitgereikt met een persoonlijke boodschap van hun adoptievader. Naast de brieven heeft Pa Salt na zijn overlijden een armillarium met zeven ringen in de tuin laten plaatsen. Op iedere ring staat de naam van een van de zussen, een citaat in het oud-Grieks en de coördinaten van hun geboorteplaats. Voor Maia is dit Rio de Janeiro. Aanvankelijk is ze niet van plan om af te reizen, maar als ze een bericht krijgt van een vroeger vriendje die ze liever niet wil zien, gaat ze toch op zoek naar haar roots in Brazilië. Een zoektocht naar haar voorouders maar vooral naar zichzelf.

Het verhaal van Maia. De eerste verhaallijn speelt zich voornamelijk af in het landhuis Atlantis, aan het Meer van Genève, dat uitsluitend per boot bereikbaar is. Hierin maak je kennis met de andere vijf zussen en met Marina, die ze allemaal opgevoed heeft en liefkozend Ma wordt genoemd.
Als Maia afreist naar Rio de Janeiro, begint de tweede verhaallijn. Ze ontmoet de schrijver Floriano, waarvoor ze werk vertaald heeft, die haar bijstaat in haar zoektocht. Ze ontdekt dat haar verhaal te maken heeft met de bouw van het grote beeld van Christus op de berg Corcovado in de jaren twintig. De architect van het beeld was Heitor da Silva Costa, de ontwerper Paul Landowski, bijgestaan door zijn protégé Laurent Brouilly. Dit gedeelte van het verhaal is niet alleen geloofwaardig, maar het zijn ook waargebeurde feiten. In diezelfde periode reist Izabel Aries Cabral (Bel) naar Parijs, waar het beeld gemaakt wordt. Daar ontmoet ze haar geliefde Brouilly. Een verboden liefde…Overwint deze liefde alles of keert ze terug naar Rio om met de man te trouwen die haar ouders voor haar uitgezocht hebben?
Beide verhaallijnen zijn even interessant en boeiend. Maia vertelt alles in de huidige tijd vanuit het ik-perspectief. Het is even omschakelen van vroeger naar nu, maar je zit meteen weer in het verhaal.
Riley heeft met dit eerste deel vele harten veroverd. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze roman van ruim zeshonderd pagina’s (papieren versie) houd je in de greep. Prachtig en beeldend geschreven. Een mooi en ontroerend liefdesverhaal, waarin je de personages erg goed leert kennen. Ben erg benieuwd naar deel twee!

Lucinda Riley woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401608299
Aantal pagina’s: 447
Prijs e-book: €9,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ba4ecfdf1b4b_selected-products” products=”9200000078832053″ name=”zeven zussen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

2 reacties op De zeven zussen – Lucinda Riley

  1. Complimenten aan de schrijfster. Wat een heerlijk boek om te lezen. Stukje geschiedenis, romantiek en drama-spannend. Op naar het volgende boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.