Allemaal nieuwe recepten gecreëerd door Pascale Naessens.

Pascale Naessens: ‘Vermageren was nog nooit zo eenvoudig. Maar in de eerste plaats is dit een boek vol lekkere en nieuwe recepten. ‘Geen tijd’ kan geen excuus meer zijn om toch lekker en gezond te koken.’

Recepten ingedeeld volgens duur van bereiding: klaar in 10, 15, 20 of 25 minuten.
-slechts 4 ingrediënten
-weinig werk
-snel klaar
-heerlijke, volwaardige gerechten die verzadigen
-wie overgewicht heeft, zal ervan vermageren

‘Allemaal met niet meer dan 4 ingrediënten. Eenvoudiger kan het niet.’

Pascale Naessens kookt volgens de regel dat je alle groenten mag combineren met eiwitten of koolhydraten. Je mag dus groenten combineren met geconcentreerde eiwitten zoals vis, kaas, vlees of sojaproducten óf met geconcentreerde koolhydraten zoals aardappelen, rijst, pasta, etc.
Noten, zaden, yoghurt, eieren en vetten mogen met alles gecombineerd worden. Door haar manier van eten over te nemen, zal je weer terug in balans raken, gelukkiger worden en afvallen.

Ook al is het uitgangspunt dat je maar 4 verse ingrediënten in huis hoeft te halen, er is alsnog wel een lijst met vetten, azijnen, smaakmakers en kruiden die je in huis moet hebben. Je hebt echter lang niet alles hiervan nodig en het zijn slechts toevoegingen om het gerecht wat meer smaak te geven. Bij elk gerecht staat een klein voorraadplankje waar op staat welk voorraadkast ingrediënt (of meerdere) je nodig hebt bij het gerecht. Heel handig en overzichtelijk.
De gerechten staan ingedeeld volgens de bereidingstijd; opgesplitst in het werk dat je nodig hebt en hoelang het moet garen. Hierdoor kan je een gerecht uitkiezen aan de hand van hoeveel tijd je wilt (of kan) besteden.

Ik kon de uitleg over de voorraadkastproducten zeker waarderen, hierin beschrijft Pascale het proces waarbij bijvoorbeeld azijnen of sojasaus word gemaakt en het verschil in kwaliteit. Ze maakt ook duidelijk dat eten zoveel meer is dan samen aan tafel zitten, maar een belevenis die je zo sprookjesachtig of robuust kan aankleden zoals je zelf wilt; ga op zoek naar leuk servies en kleed de tafel leuk aan, maak je eigen snijplank, pluk verse bloemen; de mogelijkheden zijn oneindig.

Wat gelijk opvalt – naast de grote blikvanger en dat zijn toch echt de smakelijke rustieke foto’s van de gerechten – is dat er in Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten geen gerechten in staan met witbrood, aardappelen, witte rijst of pasta. Wat naast de groenten het meest word gebruikt zijn vlees, vis en melkproducten.
Ik vond haar opruimrecept ook een leuk idee, hierbij verwerk je binnen 10 minuten je groenterestjes tot een gezonde maaltijd, zonder iets weg te gooien. Onze top 3 is (gezien we amper vlees of vis eten) de courgettetaart, de smeuïge chocoladetaartjes en als absolute winnaar de overheerlijke warme zachte chocolademousse (met een klodder pindapasta erin).

Dit dikke hardcover kookboek staat vol verse natuurlijke en vooral volvette ingrediënten, bevat geen zetmeel en bijna geen suikers en zorgt ervoor dat je vermagert, zonder dat je daar bewust mee bezig bent, omdat je stofwisseling word geactiveerd. Daarnaast zijn de recepten ook nog eens snel klaar, kost het weinig werk en hoef je voor elke maaltijd maar 4 dingen te kopen in de winkel.
Als je alleen al de beeldschone 49-jarige (wat je er niet aan afziet!) Pascale ziet stralen op de foto’s dan weet je dat ze gezond eet en gezond leeft, de afbeeldingen van de gerechten bevestigen dit vervolgens.

Over de auteur:
Bestsellerauteur Pascale Naessens is sinds de publicatie van haar eerste boek Mijn Pure Keuken in 2010 uitgegroeid tot het boegbeeld van gezonde voeding. Ze werkt intussen samen met verschillende deskundigen. Samen met dokter en bestsellerauteur William Cortvriendt schreef ze het boek Puur & Lichter. Ze levert recepten aan de Amerikaanse Tufts University in Boston, die gespecialiseerd is in gezondheidswetenschappen, aan ‘Diet Doctor’, het grootste internationale dieetplatform rond ‘low carb’, en aan de Nederlandse diabetesvereniging ‘Voluit leven met diabetes’.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455527
Pagina’s: 223
Prijs: €25,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ba358f1408d6_selected-products” products=”9200000095119689″ name=”Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – Pascale Naessens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.