Er komt een dino bij in de klas.
Geen dino weet wie hij is.
En de klas is niet altijd zo lief.
Komt dat wel goed?

 

De Dino Klas is een reeks voor beginnende lezers.
De grappige en herkenbare verhalen van deze vrolijke dinobende worden verteld met eenvoudige woorden en korte zinnen. Zo kan je kind vlot zelf lezen.

Leesniveau AVI M4: voor beginnende lezers in het midden van groep 4.

Wanneer er een nieuwe dino in de klas komt, zijn sommige kinderen nieuwsgierig, terwijl anderen bang zijn dat hij slimmer of sterker is dan zij.
De verlegen Bronto is heel groot en mag naast Diplo zitten, zo zitten ze op dezelfde ooghoogte. Diplo is blij dat Bronto naast hem gaat zitten, maar Bronto is bang en zegt niets. De andere kinderen in de klas gebruiken geen lieve woorden en Bronto hoort alles, waardoor hij zich steeds kleiner voelt.
Gelukkig nemen Diplo en Stega het voor hem op. Wanneer Diplo aan hem vraagt waar hij vandaan komt, begint hij te huilen. Juf Thea geeft hem een knuffel en legt uit dat Bronto en zijn familie door een vulkaanuitbarsting alles kwijt is geraakt. De dino’s voelen zich schuldig en samen proberen ze Bronto op te vrolijken en maken ze er alsnog een leuke dag van.

Wat gelijk opvalt is dat kinderen de dinosoorten direct herkennen, ondanks dat ze cartoon-achtig zijn weergegeven. Het is een boek vol emoties en die zijn dan ook duidelijk geïllustreerd, wat de kleine lezer echt mee laat leven met Bronto. Als ik zo bekijk welke delen er allemaal zijn van de Dino klas-reeks, dan valt het op dat emoties centraal staan in de boeken. Onder andere moed, angst, blijdschap en liefde. Je kind leert dus niet alleen lezen op het niveau van zijn klas, maar ook wat je in bepaalde situaties in de klas juist beter niet of wel kunt doen.

Daarnaast bevat Dino Klas: Daar is Bronto! niet alleen korte zinnen met eenvoudige woorden en een witte achtergrond, maar ook een symbooltje voor de zin die aangeeft wie wat zegt. Dit zorgt ervoor dat je het ook kan gebruiken om te duo-lezen met je kind, zoals in groep 4 vaker wordt gedaan.
Achterin het boek vind je nog informatie over de Brontosaurus en een aantal feitjes en weetjes.

Leren lezen is leuk met de Dino klas! Vooral als je kind van dinosaurussen houdt.

Uitgeverij: TDM Publishing
ISBN: 9789059247376
Pagina’s: 36
Prijs: €8,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.