Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Doet sneeuw pijn is een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

In Doet sneeuw pijn beschrijft Carolien haar leven met haar grote liefde Jean Michel. Hoewel hun leven niet bepaald makkelijk is weet de liefde te overwinnen. Samen krijgen Carolien en Jean een zoon en het leven lacht hen toe. Maar dan gebeurt er iets dat Carolien haar leven voorgoed zal veranderen. Zoals elk jaar gaat Jean met zijn vrienden op wintersport. Daar, tijdens het snowboarden gebeurt er een vreselijk ongeluk en Jean zal nooit meer thuiskomen. Hun zoontje is op dat moment slecht zeven maanden oud en Carolien zal alleen met hem verder moeten. Carolien vertelt hoe ze terecht komt in een rollercoaster vol verdriet, ongeloof en verwerking, maar ook hoe ze weer op krabbelt en verder gaat.

Doet sneeuw pijn is het verhaal van een ongelooflijk sterke vrouw die door moet na het overlijden van haar grote liefde. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Het ene moment zijn ze een gezin en het volgende moment is Carolien een alleenstaande moeder met een baby. Een jongetje dat zijn vader niet meer zal herinneren en een vrouw die haar maatje is kwijtgeraakt. Het is een verdrietig verhaal, maar zeker geen zwaar boek. Dat laatste is vooral te danken aan de humor en relativering waar Carolien over beschikt. Op een bijna luchtige maar boeiende wijze wordt beschreven hoe Carolien alles ervaart en dat maakt Doet sneeuw pijn een boek wat je zal lezen met een lach en een traan.

Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048844180
208 pagina’s
Prijs: € 21,99

[bol_product_links block_id=”bol_5cd705145d9ce_selected-products” products=”9200000095966428,9200000110642404″ name=”Doet sneeuw pijn –Carolien Spaans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.