Annabels schijnbaar perfecte expatleven in Genève spat uit elkaar wanneer haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Als ze erachter komt dat er opzet in het spel was, komt dit haar duur te staan: haar leven loopt gevaar. Ondertussen ontdekt societyjournaliste Marina bij de bank waar Matthew werkte een financieel schandaal van internationale omvang.

Cristina Alger neemt ons mee van Genève naar Londen en New York, naar de corrupte wereld van de allerrijksten, waar twee vrouwen moeten vechten om in die dodelijke maalstroom te overleven. De vrouw van de bankier is een internationale thriller van de bovenste plank.

In De vrouw van de bankier neemt de auteur je mee in de duistere wereld van Zwitserse banken. In het begin lijken het twee losse verhaallijnen. Die van Annabel beschrijft haar verhaal wanneer haar luxeleventje uit elkaar spat als haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Annabel komt erachter dat Matthew niet zomaar per toeval is overleden maar dat achter zijn dood een duister verhaal schuilgaat dat alles te maken heeft met Matthew zijn werk bij de bank. Die ontdekking heeft verstrekkende gevolgen en Annabel is haar leven niet zeker. De tweede verhaallijn is die van Marina. Zij werkt als onderzoeksjournalist en komt een verhaal op het spoor van een groot schandaal bij een bank. Dit blijkt dezelfde bankt te zijn als waar Matthew werkte voor hij zijn vliegtuigongeluk kreeg. Marina wil uiteraard het naadje van de kous weten en gaat op onderzoek uit, niet wetende dat ze dat misschien beter niet had kunnen doen. Of juist wel, want zal het schandaal naar buiten komen? En wat was de rol van Matthew daarin? Beide vrouwen gaan op zoek naar antwoorden, maar dat komt hen duur te staan.

De vrouw van de bankier is met recht een goede thriller te noemen. Vanaf de eerste pagina is het verhaal spannend en de schrijfwijze zorgt ervoor dat je verhaal wordt ingetrokken. Per hoofdstuk staat vermeld vanuit wie het verhaal wordt gebracht en dat leest prettig. Je ziet zo het verhaal vanuit het oogpunt van Annabel als van Marina. Een verhaal wat bol staat van list en bedrog en een heerlijk spannend kijkje geeft in de corrupte bankwereld.

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046824382
320 pagina’s
Prijs: € 20,00

[bol_product_links block_id=”bol_5cd70481d8d76_selected-products” products=”9200000095055820,9200000096293663″ name=”De vrouw van de bankier – Cristina Alger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.