5ab09277333d09-94372601

Kapster Lorna Belling wordt dood aangetroffen in haar bad. Inspecteur Roy Grace ontdekt al snel dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man, tegen wie Lorna onlangs aangifte deed wegens huiselijk geweld? Of haar minnaar, eveneens een man met gewelddadige trekjes?
Maar deze zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst gaat ontmoeten.

Wanneer Lorna’s levenloze lichaam wordt aangetroffen in haar bad, is het niet gelijk duidelijk of ze is gestorven door een tragisch ongeluk, zelfmoord heeft gepleegd of dat ze is vermoord. Roy Grace vermoed gelijk dat het om moord gaat, maar de dader heeft zijn sporen goed weten uit te wissen. Wanneer ze echter alle kruimeltjes bewijs verzamelen, zijn er maar liefst vier verdachten in de moordzaak.
Een paar dagen voor haar dood is haar gewelddadige echtgenoot nog opgepakt nadat hij haar had mishandeld en haar met de dood had bedreigd. De tweede verdachte is een man die Lorna veel geld heeft betaald voor haar auto, maar omdat zij beweerde het geld nooit te hebben ontvangen heeft hij de auto nooit gekregen. Deze verdachte – Seymour Darling – is ook bekend bij de politie wegens geweld tegen vrouwen. De derde verdachte is haar minnaar Kipp Brown, een bekende man uit de stad, getrouwd en een carrière die verwoest zou worden als zijn affaire bekend zou worden. De vierde mogelijke moordenaar is Greg, de geliefde waarvan Lorna net had ontdekt dat hij helemaal niet van plan was zijn vrouw voor haar te verlaten. Lorna was volgens haar vriendin van plan hem te confronteren en te zeggen dat ze hem zou verraden.
Al deze mannen hebben een motief om Lorna te willen vermoorden; haat, wraak, angst en wanhoop. Het is aan inspecteur Roy Grace en zijn team om de juiste man op te sluiten.

Inspecteur Grace heeft echter meer aan zijn hoofd; er zijn nog drie andere dossiers die hij moet afsluiten en hij moet een band leren krijgen met zijn 10-jarige zoon waar hij de voogdij voor heeft gekregen.

Doodsangst is alweer het dertiende deel in de serie rondom Roy Grace, en zoals het boek eindigt weet je dat hij er nog niet aan toe is om dit personages te laten gaan. De thrillers zijn afzonderlijk te lezen, maar omdat er af en toe naar vorige delen word gerefereerd is het wel net zo leuk om ze achter elkaar te lezen.
Het is duidelijk terug te lezen dat hij bij Doodsangst veel hulp heeft gehad van agenten en rechercheurs, waardoor het geheel geperfectioneerd wordt. Het komt zelfs soms over alsof je een kijkje achter de schermen bij de politie neemt. Ondanks een doolhof vol informatie, verdachten en motieven blijft James netjes het pad volgen, met af en toe een kippenvel scene ertussen of een onverwachte wending. Het verhaal is geen moment saai of langdradig en weet je geboeid te houden, juist omdat er zoveel speelt.
Ik vind het mooi om te zien hoe Bruno zijn plekje vind bij Roy en zijn familie. Al heeft hij wel trekjes waardoor je als lezer gaat vermoeden dat hij in de toekomst nog problemen gaat geven. Misschien is hij door zijn verleden zelfs wel een moordenaar in de dop… Ik kan in ieder geval – om deze reden – niet wachten op het volgende deel.

Over de auteur:
Peter James is één van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. Naast schrijven, produceert Peter James ook films en tv-series. Hij werkte onder meer samen met Robert DeNiro, Donald Sutherland en Sharon Stone. Zijn boeken worden vertaald in meer dan dertig landen.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026144967
Pagina’s: 384
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b2a8d12e847e_selected-products” products=”9200000091585392″ name=”Doodsangst – Peter James” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.