53c72778439ba8.38522044

In een wereld zo heet dat leven enkel diep in de bergen mogelijk is, zitten mensen en tovenaars al zevenhonderd jaar lang opgesloten in een gigantische grottenstad. In deze smeltpot groeit de jonge Var op als zoon van een rebellenleider. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel en zo de koninklijke familie onder druk zetten om de Grote Muur te doen vallen en de weg naar het koele noorden te openen. Maar Var en zijn mannen hebben niet gerekend op de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen. Al snel weet niemand meer wat echt of nep is. Verzetsstrijders veranderen in gehoorzame schapen, relaties worden onder druk gezet en het duurt niet lang of Var ziet langzaamaan zijn plan in duigen vallen.

Nevsemir, in het boek vooral Mir genoemd, is aanstaand koningin, de eerste in zevenhonderd jaar.
Mir gaat naar de herberg Jaffa om zelf te kijken hoe veilig ze op het balkon van het kasteel is tijdens de kroning, maar wanneer de garde precies op diezelfde avond een inval doet in de herberg om de moordenaar Tak sado te vinden komt Mir erachter dat het kasteel stiekem verlaten toch een minder goede zet was dan ze had gedacht. Zia en haar broer Var zijn in dienst bij de familie Linton.
Hun moeder is door ‘buigers’ opgehaald toen ze ernstig ziek werd en wordt verzorgd in het buigershol, de grotten waar de buigers in leven. De legende beweerd dat het getal drie het getal van de buigers is en als je drie keer iets achter elkaar zegt dat ze je komen halen. Velen vinden het dom bijgeloof, anderen zweren erbij. Tak sado is de leider van het verzet en wil de aankomend koningin niet ontvoeren, maar de vader van Zia en Var beraamd een plan om Tak sado te overtuigen dit toch te doen en daar heeft hij de hulp bij ingeroepen van Dylaan. En deze missie is niet zomaar een missie er zit veel meer achter dan hun vader hun verteld, maar wanneer Zia en Var daarachter komen is het al te laat om te voorkomen. Dit verandert alles.
De strijd om de troon gaat niet meer alleen tussen Mir en Var, er zijn ook anderen die de strijd nóg ingewikkelder maken dan hij al is. Navarion, in het verhaal vooral Var genoemd, heeft visioenen over een meisje met vuurrode haren die wil dat hij haar komt bevrijden. Maar wie is zij en waar moet hij haar van bevrijden?

 

Wie een vervolg verwacht waarin Thala en Ursus weer de hoofdrol hebben komt bedrogen uit want dit deel gaat over de strijd aan de andere kant van de muur met totaal andere personages.
Persoonlijk vond ik dit erg jammer, maar dat gevoel werd goed gemaakt door hoe dit verhaal in elkaar steekt en je evengoed weet mee te nemen de paleizen in.
Het is weer een ontzettend spannend verhaal en laat je verlangen naar het vervolg op dit deel.
Magie, haat en liefde staan centraal in dit verhaal, maar welke gevoelens zijn echt en niet het werk van de buigers?
Vlot geschreven en net zo intens als het eerste deel ‘Drakenkoningin’, zeker een waardig vervolg daarvan.

 

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789024564743
Pagina’s: 287
Prijs: € 16,95

 


written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.