De scherpste en populairste columnist van Nederland

We hebben ons natuurlijk allemaal wel eens druk gemaakt afgelopen jaar: dat pakketje van AliExpress dat never nooit niet kwam, je rochelende buurman in de voortuin, de Meilandjes een avond niet op de teevee. Het was soms moeilijker om je niet druk te maken, al heeft één iemand meerdere malen het kookpunt weten te bereiken. Vergeetachtige politici, de voetbalmaffia, corona-waar-geen-eind-aankomt, Wim-Lex’ snoepreisje naar Griekenland, subsidies voor klm, een kabinetsformatie als een clusterbom. Er was geen houden aan dit jaar. Koren op het molentje van ’s lands meest gelezen columnist. Komt u er maar in, driftkakker Youp.

Driftkakker is een verzameling van columns van cabaretier Youp van ’t Hek die gepubliceerd werden in NRC Handelsblad. De columns lezen lekker weg en zijn doordrenkt van de typische denkwijze van de cabaretier. Als zijn humor en satire je niet ligt zal dat deze columnbundel waarschijnlijk ook niet doen. Ikzelf kan zijn de soms wat scherpe mening van Youp wel waarderen. In zijn columns neemt hij geen blad voor de mond maar geeft ongezouten zijn mening over alledaagse onderwerpen en bekende mensen.

Leuk om te lezen, al valt het wel op dat als je zijn columns achter elkaar leest, je ziet dat hij steeds op hetzelfde punt uitkomt en in herhaling valt. Beter lees je zo af en toe een column, dan blijven ze amusant om te lezen. Niettemin toch een leuke bundel voor in de boekenkast.

Uitgeverij: Thomas Rap
ISBN: 9789400408753
208 Pagina’s
Prijs: € 12,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.