Dubbelleven

De laatste dag van februari begint voor rechercheur Johan Pieters zoals elke andere, maar dat lijkt al snel te veranderen. Omdat exact een maand later zijn teamchef en jarenlange partner Louis Fransen met pensioen gaat, krijgt hij het gezelschap van de pas als hoofd-inspecteur afgestudeerde Sophie D’Hondt. Het eerste contact tussen de 36-jarige Pieters en de 26-jarige blondine is niet bepaald hartelijk te noemen. De kersverse aanwinst mag meteen haar kennis in de groep gooien als in het gemeentelijke park van Haacht het vermoorde lichaam wordt teruggevonden van de 21-jarige studente Ines Vos.
Al blijkt zij ook andere interesses te hebben gehad dan enkel studeren. Wat heeft Naomi Reuters te verbergen? Of welke waarheid gaat er schuil achter advocaat Walter De Cock, die continue hun pad blijft kruisen? En wat heeft het onderzoek te maken met het verleden van Johan? De antwoorden krijg je in een verhaal waar niets is wat het aanvankelijk lijkt.

In Dubbelleven wordt je meegetrokken in een verhaal waarin niets blijkt te zijn wat het lijkt. Rechercheur Pieters krijgt te maken met een nieuwe teamchef. Waar hij eerder samenwerkte met partner Louis, een man op leeftijd die aan zijn pensioen toe is, krijgt hij nu een jonge vrouw boven zich. Pieters en D’Hondt zullen het echter samen moeten zien te redden want als snel dient zich de eerste zaak aan: in het gemeentelijke park is een vrouw vermoord. Wanneer Pieters en D’Hondt de moord op de jonge studente Ines gaan onderzoeken komen ze er al snel achter dit alles behalve eenvoudig zal worden. Zo blijkt het slachtoffer er naast haar studie er bijzondere activiteiten op na te houden en komen ze er ook achter dat lang niet iedereen de waarheid lijkt te spreken. Hoe dieper het onderzoek gaat, hoe meer er aan het licht komt, zijn Pieters en D’Hondt in staat om deze zaak samen tot een goed einde te brengen en de moordenaar te ontmaskeren

Dubbelleven is een spannend boek wat je meetrekt in het verhaal. De auteur is Belgisch en het boek uiteraard ook. Toch is het voor mij als Nederlandse goed te lezen, soms even nadenken wat er precies wordt bedoeld. Vaak is het verhaal erg detaillistisch, dat had wat minder gemogen. Aan de andere kant zorgt dit wel voor een duidelijk beeld bij het boek, hetgeen je helpt om nog dieper in het verhaal te komen. Je kunt duidelijk merken dat de auteur zijn best heeft gedaan het verhaal zo echt mogelijk over te laten komen door typische details. Voor de auteur was dit zijn debuut in de boeken voor volwassenen, eerder schreef hij verhalen voor kinderen. Niet merkbaar aan Dubbelleven overigens, want het boek leest heerlijk weg en blijft spannend tot het einde. Voor liefhebbers van politieromans is dit dan ook een aanrader.

Uitgeverij: Mira Loves Books
ISBN: 978-90-822882-6-1
220 pagina’s
Prijs: € 18,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.