image

‘Een andere waarheid’ van Lucie Whitehouse is een thriller voor de fans van Nicci French, Camilla Läckberg en Clare Mackintosh’’Mea culpa’.

Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem.
Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega’s dat hij in Rome was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen?

Hannah duikt dieper in het leven van haar man en wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden?

Hannah is nog niet zo lang geleden in het huwelijksbootje gestapt met de knappe en succesvolle Mark. Ze heeft haar baan en heerlijk leventje in New York ingeruild voor Londen, waar het bedrijf van Mark, Datapro, gevestigd is.
Als Mark niet terugkeert van een zakenreis naar New York, gaan er bij Hannah alarmbellen rinkelen. Hij neemt in eerste instantie zijn telefoon niet op, maar later belt hij zelf naar Hannah met erg onduidelijke en vage smoesjes.
De moeder van Hannah was ziekelijk jaloers, waardoor het huwelijk van haar ouders op de klippen gelopen is. Hannah wil absoluut niet zoals haar moeder worden, dus probeert ze een rationele verklaring te vinden voor het rare gedrag van haar man. Dat valt niet mee, alles wijst erop dat hij een verhouding heeft met een andere vrouw. Ze gaat zelf op onderzoek uit en komt er al snel achter dat hij gelogen heeft over zijn verleden en ze stuit ook op zaken die hij haar nooit heeft verteld.
Als Mark uiteindelijk terugkeert uit New York, confronteert Hannah hem met deze zaken. Maar ondanks dat hij er geloofwaardige verklaringen voor heeft, gelooft ze hem niet meer.
Vertelt hij wel de waarheid? Of leid hij een dubbelleven?

Lucie Whitehouse heeft met dit boek een geweldige thriller geschreven met een goed opgebouwd verhaal en spannende plotwendingen.
Ze heeft een prettige schrijfstijl en door beeldend te schrijven, word de lezer meegenomen en vanaf bladzijde één het verhaal ingezogen. Hannah vertelt haar verhaal, vanaf de allereerste ontmoeting met Mark. Zo kom je steeds meer over hun relatie te weten en neemt de sympathie voor Hannah toe. En krijg je bewondering voor haar onvermoeibare doorzettingsvermogen. Verleden en heden vloeien naadloos in elkaar over. Het gebeurt mij niet vaak, maar hierdoor wilde ik gewoonweg verder lezen. Elke keer als Hannah weer een ontdekking doet, neemt het vermoeden dat Mark een leugenaar is toe. Maar stiekem word je als lezer telkens op het verkeerde been gezet.
Een heerlijke thriller met een ijzersterk plot!

Lucie Whitehouse (1975) studeerde klassieke talen in Oxford. Voordat ze zich fulltime op het schrijven ging richten, was ze werkzaam als literair agent. Whitehouse schreef ook voor the Times, the Sunday Times, the Independent, Elle en Red Magazine.
Het huis bij nacht (The house at midnight, 2008) is haar thrillerdebuut. Daarna schreef ze Onder de huid (The bed I made, 2010).

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789032513160
Aantal pagina’s: 352
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_57459fe749c74_selected-products” products=”9200000051833513″ name=”Een andere waarheid” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.