9789048844289_1602x

Daan heeft lang gespaard om te kopen wat hij het allerliefst wil hebben: een eenhoorn!
Een vriend met wie hij magische avonturen kan beleven: zwemmen tussen prachtige eenhoornvissen, reizen door het heelal en oude omaatjes redden…
Maar Daan wordt door zijn vrienden Mo en Lynn uitgelachen als hij vertelt dat hij een eenhoorn gaat kopen. Dat kan toch helemaal niet!
Maar dan gebeurt er iets onverwachts in de dierenwinkel.
Mo en Lynn geloven hun ogen niet!

Daan gaat van zijn spaargeld een eenhoorn kopen, zodat hij hem de volgende dag kan laten zien op school. Daarnaast is hij van plan om de mooiste avonturen met zijn nieuwe eenhoorn te beleven; omaatjes en konijntjes redden, lange reizen maken door het heelal en na een lange spannende dag heerlijk in slaap vallen op de poten van zijn eenhoorn. Hij heeft het al helemaal uitgedacht, maar zijn vrienden lachen hem uit. Eenhoorns bestaan niet, zeggen ze. Totdat de eigenaar van de dierenwinkel vertelt dat ze heel toevallig nog een eenhoorn achterin de winkel hebben…

Een eenhoorn, alsjeblieft bevat prachtige kleurrijke illustraties waarbij licht en donker elkaar afwisselen. Het boek begint en sluit af met twee pagina’s vol mini eenhoorns, erg vrolijk.
De eenhoorn is niet zo zoetsappig zoals hij meestal in prentenboeken zijn intrede doet, maar een gigantisch groot paard met regenboogkleuren, een mooie hoorn en een hoog aai-gehalte. De eenhoorn staat zo statig en trots bij de winkeleigenaar, echt heel mooi getekend. Tevens heeft Janssen gebruik gemaakt van bepaalde effecten, waardoor er een soort gekleurde mist/magische lucht rond de eenhoorn lijkt te hangen.

Het leukste is dat zijn vrienden hem in het begin voor gek verklaren, terwijl het boekje afsluit met Mo en Lynn die ook een eenhoorn willen kopen.
Een eenhoorn, alsjeblieft geeft kinderen vanaf 3 jaar het gevoel dat alles mogelijk is, het magische gevoel dat ook perfect aansluit bij deze leeftijd. De prenten zijn zo lief en aaibaar, dat kinderen gelijk bij het eerste plaatje al van de eenhoorn gaan houden. Janssen heeft echt overal aan gedacht, want zelfs het monster waar Daan over fantaseert, glimlacht en ziet er totaal niet eng uit.

Over de auteur/illustrator:
Mark Janssen maakt illustraties voor zowel kinder- als prentenboeken. Vanaf zijn eerste kinderboek Mijn vriend de sjeik van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2018, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan 10 talen.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048844289
Pagina’s: 32
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5afe913101807_selected-products” products=”9200000090143609″ name=”Eén eenhoorn, alsjeblieft! – Mark Janssen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.