Een schitterend ongeluk – Inge Ipenburg

VIJF GEZWOREN VRIENDEN, ÉÉN WAARHEID EN EEN WEB VAN LEUGENS

Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt. Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor? De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.

Inge Ipenburg legt op ingenieuze wijze de ziel van ware vriendschap bloot.

In Een schitterend ongeluk lees je over de vriendengroep van Jasper, Daniël, Timo, Merel en Karin. Al vanaf de middelbare school zijn ze een hechte vriendenclub en die alles met elkaar delen. Althans, dat denken ze van elkaar. Wanneer twee van de vijf vrienden een ongeluk krijgen komen er diverse geheimen naar boven. Geheimen die met het ongeluk te maken hebben, maar ook geheimen uit het verleden.

Vanaf de eerste bladzijde wordt je het verhaal ingetrokken. Dat komt deels door de schrijfstijl, maar ook doordat het verhaal niet langzaam opbouwt, maar meteen volop begint. Erg prettig, want zo hoef je niet eerst een aantal hoofdstukken door te lezen tot de spanning begint. Wel is het even opletten, want je wordt meteen met de hoofdpersonen geconfronteerd. Gaandeweg het verhaal leer je ze pas echt kennen.

Het verhaal zelf zit bijna meesterlijk in elkaar. Door verder te lezen komen er steeds meer puzzelstukjes die op het einde de puzzel compleet maken. Dat wel echter niet zeggen dat het verhaal voorspelbaar is. Integendeel zelfs, Inge weet je geregeld op het verkeerde been te zetten als het verhaal weer een andere wending neemt. De spanning blijft er lang in. Een heerlijke psychologische thriller die ontzettend goed in elkaar zit.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044347395
256 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5690059dccd21_selected-products” products=”9200000040653385,9200000040910897″ name=”Een schitterend ongeluk – Inge Ipenburg” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.