9789000321094_download(2)

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

In De Cage wordt Cora wakker in de woestijn. Althans, dat denkt ze. Bij nader inzien blijkt ze in een soort grote kooi te zitten. Er zitten geen tralies in de kooi, maar als je een kant wil uitlopen kom je altijd weer terug op hetzelfde punt. Cora zit niet allen in de kooi, gaandeweg komt ze nog vier andere tieners tegen. Al snel komen ze erachter dat ze hier niet thuishoren, maar zijn ontvoerd. De Verwanten, buitenaardse wezens die op mensen lijken, zeggen hen dat de aarde niet meer bestaat en de jongeren zich vanaf dan aan hun regels moeten houden. In de kooi bevinden zich acht habitats; woestijn, jungle, gras, moeras, oceaan, bergen, strand en het stadje waarin ze leven. Hoe langer ze in de kooi zijn, hoe vreemder het wordt. Cora wil graag ontsnappen, maar de rest van de groep vindt het eigenlijk wel prima in de kooi. De jongeren staan voor een dilemma, moeten ze meegaan in de regels van hun ontvoerders of juist proberen te ontsnappen?

De Cage is een spannend boek wat je meetrekt in een verhaal vol fantasy en avontuur. Soms is het verhaal een beetje vaag en wat moeilijk te volgen, maar op andere momenten wordt je het verhaal in gesleurd.

Uitgeverij: van Goor
ISBN: 9789000321094
352 pagina’s
Prijs: € 15,00

Wil jij dit spannende boek ook lezen?
Let dan op, want Banger Sisters mag een exemplaar van De Cage weggeven.
Wil je kans maken op dit exemplaar stuur dan een mailtje met als onderwerp De Cage naar winnen@banggersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 30 oktober 2015

written by

2 reacties op De Cage – Megan Shephard mét winactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.