vdi9789023494096

Ted ontmoet een vrouw aan de bar, tijdens een tussenstop op Heathrow. Na iets te veel cocktails en vertraging, vertelt Ted dat zijn vrouw hem onlangs heeft bedrogen. Hij verzucht dat hij zijn vrouw wel zou kunnen vermoorden. De onbekende vrouw, Lily, antwoordt dat hij dat zeker moet doen, en zegt hem zelfs te willen helpen. Er volgen meerder afspraken tussen Ted en Lily. Hun plannetjes om de perfecte moord te plegen worden steeds serieuzer, en Ted wordt langzaam verliefd op Lily. Wat hij niet weet, is dat Lily een duister verleden verbergt: ze is geen onbekende met moord. Maar ook Ted heeft een groot geheim dat hij niet kan onthullen. Wie kunnen ze vertrouwen? En wie pleegt er uiteindelijk verraad?

Ted Severon, een steenrijke zakenman, is drie jaar getrouwd met Miranda, een vrijgevochten kunstenares. Ze wonen in Boston maar hebben onlangs een duur onroerend goed aan de zuidkust van Maine gekocht. Miranda gaat samen met aannemer Brad Daggett het huis ontwerpen. Ted die in verband met zaken niet veel thuis is, besluit een verrassingsbezoek te maken aan Miranda. Daar staat hem alleen een hele andere verrassing te wachten, namelijk dat zijn vrouw Miranda hem bedriegt met aannemer Brad. En daar neemt het verhaal van een verliefd stel bouwt een giga duur huis een totaal andere wending.

Tijdens een van zijn intercontinentale vluchten zit Ted op luchthaven Heathrow in de businessclasslounge aan de bar te wachten op zijn volgende vlucht. Daar ontmoet hij Lily, een archivaris en dochter van een beroemde Engelse romanschrijver. Na wat teveel drankjes vertelt Ted zijn levensverhaal en het bedrog van zijn vrouw Miranda. Ted zit er zo doorheen dat hij zelfs zegt dat hij haar wel zou kunnen vermoorden. Lily schrikt hier totaal niet van, sterker ze is zelfs bereid hem hierbij te helpen.

Na hun bezoek aan de bar volgen er nog meerdere afspraken in verband met het plannen van de perfecte moord. Ted bemerkt dat tijdens die afspraken, de verliefdheid voor Lily toeneemt. Lily had het nodige in haar jeugd meegemaakt. Vooral tijdens de zomermaanden als haar ouders geen onderwijstaken hadden, was er een overvloed aan drank, gasten en overspel aanwezig in Monk’s House, haar ouderlijke huis. Het was ook in die periode dat er iets gebeurde, waardoor moord Lily niet vreemd was.

Lily en Ted hadden bedacht dat het wel handig zou zijn als Ted een weekje in de buurt van het huis, Brad en Miranda zou zijn. Om zoveel mogelijk informatie op te doen, wat het plan verder zou kunnen helpen. Ted had verwacht dat ze zou schrikken maar integendeel Miranda was oprecht blij. Miranda kan in zijn ogen zo goed acteren dat hij soms twijfelt. Maar hij houdt zich volledig aan het plan, want zijn andere beweegreden is dat hij aan het einde van het verhaal Lily eraan overhoudt. Toch blijft er maar een ding door zijn hoofd gaan… “Als je eenmaal iemand hebt vermoord, is er geen weg terug”. Als Ted begint te twijfelen aan de voordelen van moord boven echtscheiding, is het te laat.

Het is een spannende wraakzuchtige thriller, met verbazingwekkende wendingen. Het verhaal houdt je van het begin tot het eind in de grip doordat de schrijver je zo met alle personages laat meeleven en ook omdat je bepaalde dingen echt totaal niet verwacht. De spanning blijft en je weet dat de uitdrukking geldt, wraak is zoet, maar dit einde had ik toch echt niet verwacht. Echt een aanrader deze thriller.

Uitgeverij: Uitgeverij Cargo
ISBN: 978 90 234 9409 6
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19,90

[bol_product_links block_id=”bol_571dcb92e0e8f_selected-products” products=”9200000051581309,9200000057013465″ name=”Een verdiende dood – Peter Swanson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.