image

Verliefd in Parijs…
…romantischer kan het niet, toch? Voor Sophie en Liv blijkt de romantiek echter niet vanzelfsprekend…

In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent…

Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken. David heeft de ene zakelijke afspraak na de andere en Liv zwerft in haar eentje door Parijs. Heeft ze de fout van haar leven gemaakt?

‘Een week in Parijs’ is een korte roman, de voorgeschiedenis van ‘Portret van een vrouw’. Sophie en Liv beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in het romantische Parijs. We maken kennis met hoofdpersonage Liv Halston, getrouwd met David. Hun verhaal begint in 1998. En met de andere hoofdpersonage, Sophie, getrouwd met haar kunstenaar Édouard in 1912, net voor de Eerste Wereldoorlog. Zo op het eerste gezicht lijkt het een mierzoet liefdesverhaal, maar niets is minder waar. Liv wordt door David op de tweede plaats gezet, hij vindt zijn zakelijke afspraken belangrijker dan Liv. Met als gevolg dat Liv in haar eentje door Parijs doolt.
Aan Sophie knaagt de twijfel…is ze niet te snel in het huwelijksbootje gestapt? Ze is jaloers op de modellen die naakt voor Édouard poseren.

In de eerste achtenzeventig bladzijden maken we uitgebreid kennis met Sophie en Liv. Ze leven allebei in een andere tijd. In een geheel andere entourage. Met het switchen van de hoofdstukken waan je je steeds in een andere tijd. Sterke personages, een mooie verhaallijn, prachtig en beeldend verwoord door Moyes.
Als toegift zijn de laatste bladzijden gevuld met de eerste hoofdstukken van ‘Het portret van een vrouw’. En hieruit blijkt dat er een groot mysterie achter het hele verhaal zit. Er wordt in deze mini-roman slechts een tipje van de sluier opgelicht. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen.

Jojo Moyes (1969) studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze sindsdien werkt voor The Independent. Van haar hand verschenen verschillende romans, die steeds lovend ontvangen werden door de pers. ‘Met Verboden vruchten’ en ‘De laatste liefdesbrief’ won ze de Romantic novel of the Year Award. Met ‘Voor jou’ – dat momenteel verfilmd wordt – bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026138829
Aantal pagina’s: 112
Prijs: € 4,99

[bol_product_links block_id=”bol_567ac722c8bad_selected-products” products=”9200000046099720,9200000046508402″ name=”Een week in Parijs – Jojo Moyes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.