image

Wat is er lekkerder dan wegdromen bij een knapperend haardvuur of een zacht gloeiende verwarming, en met een doos kleurpotloden binnen handbereik een eigen sprookjeswereld induiken?

Nu kan dat: Jan Jutte, de magistrale Gouden Penseelwinnaar die vorig jaar de dikke Andersen illustreerde, heeft een persoonlijk kleurboek gemaakt op basis van de sprookjes die het meest tot de verbeelding spreken. De lijnen van de meester mogen door jou worden ingekleurd.

Het is algemeen bekend dat kleuren rustig maakt. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Even nergens aan denken, behalve dan aan de keuze van de kleuren. Heerlijk ontspannen bezig zijn.
In dit prachtige kleurboek is dat zeker een feest. Kleurplaten, gebaseerd op illustraties die in het sprookjesboek van Hans Christian Andersen staan, kun je door middel van kleurpotloden, stiften of verf tot leven laten komen. Er zijn kleurplaten van verschillende sprookjes, zoals ‘Het lelijke jonge eendje’, ‘De kleren van de keizer’ en ‘De kleine zeemeermin’. Veertig pagina’s kleurplezier, zorgvuldig verpakt in een plastic kaft.

In het voorwoord stelt Jan Jutte ons enkele suggesties voor, om in plaats van de lucht blauw en het gras groen te kleuren, eens contrasterende kleuren te gebruiken. Die kleurtegenstellingen versterken elkaar. Vooral rood-groen, geel-paars en blauw-oranje.
Of kleuren in kleurfamilies. Van licht naar donker. Kortom, mogelijkheden genoeg.
Een heerlijk kleurboek om voor jezelf te kopen of om cadeau te geven met de komende feestdagen in het vooruitzicht.

Jan Jutte (Arnhem, 1954) is illustrator van talloze prentenboeken. Hij won al driemaal het Gouden Penseel.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707523
Aantal pagina’s: 40
Prijs: € 9,95

[bol_product_links block_id=”bol_567ac75448ad8_selected-products” products=”9200000046075438″ name=”Kleur je eigen Andersen – Jan Jutte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.