image

Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt.
Eiland beschermt de drie tegen wind en kou, tegen golven en gevaar, en voert hen door een prachtige wereld.
Terwijl de seizoenen veranderen, ontdekken ze geluiden en geuren die ze niet kennen en kleuren die ze nog nooit hebben gezien.
Tot ze worden gered. En dan blijkt dat Eiland niet onopgemerkt is gebleven…

Eiland vertelt met een groot aantal indrukwekkende prenten het verhaal van een reuzenschildpad, wiens schild bewoont word door een familie dat schipbreuk heeft geleden. Hij neemt hen overal mee naartoe en laat hen de mooiste plekken van de wereld zien. Tegelijkertijd beschermt hij hen ook tegen de angstaanjagende monsters die diep in de zee wonen.

Het complete verhaal – dat verteld wordt in de betoverende illustraties van Mark Janssen – staat op de achterkant van de cover, zodat de prenten het verhaal vervolgens op hun eigen manier kunnen vertellen. Dit is slim bedacht van Janssen, want de illustraties zijn zo mooi dat een paar regels tekst het effect ervan zou beïnvloeden. Door de tekst weg te laten ontvouwt het verhaal zich als een film voor de lezer en prikkelt het de fantasie van zowel jong als oud.
De illustraties zijn tropisch, Janssen gebruikt warme kleuren om de zachtaardige reuzenschildpad weer te geven en weet tevens de seizoenen perfect weer te geven in de meest indrukwekkende kleurencombinaties. Dit had ik ook niet anders verwacht, gezien ik gelijk geïntrigeerd was door de prachtige kleurrijke cover.

Lichtgevende kwallen die de schildpad van onderaf verlichten, knaloranje vissen voor een blauwe achtergrond, kleurrijke vogels en vissen die van de pagina af knallen; de illustraties zijn adembenemend mooi! Ik heb zelden zoiets moois aanschouwd als de illustraties uit Eiland en ik wil dan ook zeker meer werk van deze bijzondere illustrator zien!

Over de auteur en illustrator:
Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor zowel kinderen als volwassenen en werkte al aan meer dan 350 boeken mee. Bij Lemniscaat verschenen vorig aar zijn enthousiast ontvangen Niets gebeurd, Dino’s bestaan niet en het prentenboek dat hij met Annemarie van der Eem maakte: Ik wil een leeuw!

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710639
Pagina’s: 32
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5aaf99fc8267f_selected-products” products=”9200000085203734″ name=”Eiland – Mark Janssen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.