Ember komt voortdurend in de problemen. Niet handig, als je eruitziet als meisje maar je eigenlijk een vuurdraak bent en iedereen je wil doden. Ze vlucht van het drukke Londen naar Antarctica, maar daar ontdekt Ember de jacht op ijsdraken, en stort ze zich nog dieper in de problemen. Want de ijsdraken moeten gered, al kost het haar haar eigen leven.
Dit is magie. Dit is avontuur. Dit is dierenliefde. Dit is fantasy met een actuele twist: kom niet aan onze natuur. Met pratende kat en humeurige deurklink.

Lionel St. George, is tegenwoordig een van de bekendste stormmagiërs van het land en professor aan Chesterfield University, maar twaalf jaar geleden, toen hij op zoek was naar een magische storm stuitte hij op een drakenjong, hij besloot het jong mee te nemen. Ember is een meisje, maar niet zomaar een meisje, ze is een vuurdraak. Ze ontvlamt soms zomaar, zonder waarschuwing, een foutje in de betovering van haar vader die haar half mens heeft gemaakt. De spontane ontvlammen vormen een gevaar en nu helemaal omdat ze steeds vaker voorkomen nu de zomer eraan komt. Ember wil weg, voor iedereen z’n veiligheid, weg naar een kouder land waar de ontvlammingen minder vaak of niet voor zullen komen. Ember heeft haar tante Myra gevraagd of ze bij haar zou mogen logeren op het onderzoeksstation ‘de vuurvlieg’ in Antarctica en dat mag. Op het schip wordt ze al voor de laatste kolonie ijsdraken die op Antarctica wonen gewaarschuwd maar Ember betwijfeld of ze die ooit zal zien. Niet alleen Ember haar lijf is licht ontvlambaar, ook haar karakter en dat brengt haar op de eerste dag al in een spannende situatie. Ze ontdekt meer dan ze ooit voor mogelijk had gehouden en komt in een gevaarlijk spel terecht. Ember heeft zich altijd alleen een onbegrepen gevoeld maar in Antarctica veranderen dingen. Ze maakt vrienden, Moss en Nisha, Moss is een ietwat vreemde jongen die niet weet waar hij vandaan komt en zomaar bij de vuurvlieg op de drempel stond, en Nisha, is de dochter van twee onderzoekers in de vuurvlieg, hun vriendschap verstrekt naarmate het verhaal vordert en geheimen komen bloot te liggen. Ember zet alles op alles om de ‘winterglasjacht’ tegen te houden en de ijsdraken te redden en uiteraard willen haar nieuwe vrienden haar daarbij helpen, maar het gevaar dat ze zichzelf én haar nieuwe vrienden daarmee op de hals haalt had ze nooit kunnen voorspellen.

De omslag is werkelijk betoverend, zo is het op de ene manier van zien een normale cover, waar het bij het bij draaien gaat vlammen alsof het in brand staat, en dat is zowel voorop bij de oranje dingen als achterop bij het groene waas, echt schitterend gedaan, werkelijk betoverend. Bovenaan elk nieuw hoofdstuk staat in een grijs vlak een stukje uit het boek dat Ember leest, ‘Takagi’s Compendium van exotische wezens’, en dat zijn hele mooie stukjes tekst over draken, ijsdraken en vuurdraken. Het is een prachtig verhaal over, vriendschap, wraak, eenzaamheid, liefde en ontdekken. Wat ik ook heel mooi gedaan vind is het lettertype die gebruikt wordt wanneer de draken spreken, het geeft het juiste gevoel mee aan die stukken. Ook de verstrooidheid van Ember haar vader, Lionel St. George zijn geweldig om te lezen, hij houdt zielsveel van zijn aangenomen dochter, maar heeft af en toe ook echt geen benul van wat zijn acties voor invloed op haar hebben en wanneer hij dat wel doorkrijgt ontstaan er vertederende scenes tussen vader en dochter.  Een verhaal dat zo mooi en ontroerend is geschreven dat je het bijna in één adem uitleest. De manier van schrijven is opzwepend en sleurt je echt mee in de hectiek die Ember en haar vrienden meemaken. De spannende situaties hadden niet spannender geschreven kunnen worden, de humor ontbreekt gelukkig ook niet en wanneer er iets verdrietigs of ergs gebeurt raak dat je ook als en mokerslag, echt een ontzettend fijn boek om te lezen. Uitgeverij De Fontein heeft weer een prachtig boek uitgegeven waar ze met veel bewondering naar mogen kijken.

Uitgeverij: De fontein
ISBN: 9789026151200
Pagina’s: 350
Prijs: € 16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.