cover-van-kleine-spruit-tot-toffe-peer

De vraag van elke (nieuwe) ouder: eet mijn kind genoeg groente en fruit?
In VAN KLEINE SPRUIT TOT TOFFE PEER ontdek je samen met je kind hoe lekker (en makkelijk!) koken met groente en fruit in de hoofdrol is. En handig: je kookt gelijk voor het hele gezin.

Van de eerste hapjes voor je baby (en al eerder in de buik) tot aan de ‘toffe peer’ klaar voor de middelbare school: met dit vrolijke kook-, kijk- en doeboek stoom jij je kleine spruit klaar voor de toekomst. Immers, een gezond voedingspatroon begint bij de wortel.

De gezondheid van je kind begint al in de buik, van Asperen benadrukt wat juist wél gegeten mag worden tijdens de zwangerschap. Vervolgens gaan we door naar een introductieschema voor gezonde voeding bij baby’s, een lijst met producten die je je baby nog niet mag geven en het belang van spelen met eten.
De recepten zijn ingedeeld in hoofdstukken waarin de desbetreffende groente of fruit straalt; van spruitjes tot aardappel en abrikoos tot avocado. Elk hoofdstuk begint met een leuk gedichtje over de groente of fruit waar de recepten omheen zijn opgebouwd.
Vervolgens vind je tussendoor ook spelletjes en (leer)opdrachtjes, waarbij je je kind leert klokkijken, tellen of delen. Tevens zijn er traktatietips, speel en knutseltips (denk hierbij aan puzzelen met een flespompoen, superleuk!).

Van Asperen maakt het zelfs nog speelser door er voor de mama’s een aantal toppers aan toe te voegen; ze leert je deodorant te maken van rozen en lavendel, een banaangezichtsmasker en lipgloss van frambozen.
VAN KLEINE SPRUIT TOT TOFFE PEER maakt aanstaande ouders en jonge gezinnen bewust van het belang om groenten en fruit op een leuke, lekkere en vanzelfsprekende manier aan te bieden aan hun kinderen.
Van Asperen maakt gebruik van ingrediënten die je normaal weggooit, zoals aquafaba (het vocht dat in een blik kikkererwten zit of het kookvocht van kikkererwten). Schilder samen met je kinderen met roomkaas (dat zijn rode kleur heeft gekregen door toevoeging van bietensap) of stempel met groenten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vind het in VAN KLEINE SPRUIT TOT TOFFE PEER.

Wij zijn enthousiast aan de gang gegaan en wij hebben toch echt wel een top drie uit dit kookboek; als eerste pasta met avocado-saus en zalm (verrukkelijk), vervolgens het drakensap en op de derde plaats het groentetaartje. Allemaal verrassend lekker! Ik had nooit gedacht dat je courgette door je avocadopuree kon mengen zonder dat het de smaak beïnvloed, dus dit gaan we vaker toepassen.

Alle recepten zijn voor twee volwassenen en één tot twee kinderen. Voor de bereiding heb je geen speciale materialen nodig, de meeste dingen heeft iedereen in huis.
Ik vond het hoofdstuk ‘Ik ben twee en ik zeg nee’ enorm handig als moeder van twee jonge kinderen.
Daarnaast waardeer ik de No waste-tips ook enorm, ze zijn eigenlijk onmisbaar. De variaties en tips die bij de recepten horen zijn ook erg handig!
De foto’s van Maaike van Haaster weten je echt aan te spreken (zelfs je buik gaat ervan rammelen) en maken de vormgeving compleet.
Ik vind €20,- echt een mooie prijs voor zo’n dik uitgebreid kookboek met daarin 70 recepten om van te groeien en veel tips, trucs en informatie over voeding.

VAN KLEINE SPRUIT TOT TOFFE PEER maakt nu al een onderdeel uit van onze keuken en ik hoop dan ook dat we snel meer van Gees van Asperen zullen horen.

Over de auteur:
Gees van Asperen woont met haar drie mannen in Amsterdam. Ze is receptontwikkelaar, foodstylist, kookboekauteur en ontwikkelt workshops en foodconcepten (onder het label GoodBabyFood) met een focus op aanstaande en kersverse ouders e hun spruitje. Dit boek maakte ze samen met fotograaf Maaike van Haaster en vormgever Zonna Stokkink.

Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021569550
Pagina’s: 176
Prijs: €20,-

[bol_product_links block_id=”bol_5b2245bf66699_selected-products” products=”9200000090084827″ name=”Familiekookboek: Van kleine spruit tot toffe peer – Gees van Asperen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op Familiekookboek: Van kleine spruit tot toffe peer – Gees van Asperen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.