Een rijk in gevaar, een oude legende en een kostbaar gestolen voorwerp!

Een onzichtbaar leger rukt op om Fantasia aan te vallen. Het enige wat het rijk kan redden is de Imperium Kroon, die verborgen ligt op een ver en ontoegankelijk eiland, en je raadt het al… Geronimo moet die gaan zoeken. Wordt dit de grootste uitdaging ooit voor Geronimo? Gaat het hem ook dit keer weer lukken?

Het Leger der Onzichtbaren zijn de oudste vijanden van Fantasia. Ze hebben het vanaf het begin al gemunt op hun Schitterende Steen, omdat dit hun verdediging weghaalt. Diezelfde steen hebben ze nu gestolen, onder het oog van een grote groep waakzame bewakers. Zonder dat ook maar één van hen wat heeft gezien. Dit betekent dat de Legende van het fantasia Imperium uitkomt en iedereen in gevaar is. Het rijk is nu op zijn kwetsbaarst.

De enige hoop voor Fantasia is de Kroon, deze zal – wanneer het binnen vijf dagen gevonden zal worden – het rijk sterker maken en iedereen met slechte bedoelingen verjagen. De Kroon bevindt zich echter op het Zeven Geheimen Eiland en Florina kan daar nu niet naartoe, omdat ze haar rijk moet verdedigen tegen de Onzichtbaren. Ze vraagt Geronimo om hulp en geeft hem een leuke groep mee om hem te vergezellen tijdens zijn queeste; de witte tijger Kawan, haar rebelse dochter Alina, drakentemmer Lorian en zijn draak Narek.

Met behulp van het Meerzie Masker vindt Alina het gouden pad dat hen zal leiden naar de Kroon en de eerste van de vele sleutels die ze nodig zullen hebben. Onderweg bevrijden ze de handelaar Vossina, moeten ze proeven ondergaan en komen ze allerlei gi-ga-gantische monsters tegen tijdens hun queeste. Hoe verder ze komen, des te meer dieren er zich bij het reisgezelschap voegen, ieder met hun eigen unieke karakters.

Tot slot zal Alina het tegen de vijand moeten opnemen in 7 moeilijke proeven. Wint ze dan is Fantasia veilig, maar als ze verliest krijgt de vijand de Kroon in handen en zal het rijk vallen.

Fantasia XV is een zeer spannend verhaal vol monsters, oude vijanden, spannende scenes, unieke personages en personages die zich anders voordoen dan ze zijn. Gooi daar een grote dosis creativiteit bovenop, zoals de bijzondere sleutels en magische poorten waar ze doorheen moeten, de ‘belegde boterhammenboom’ of een grote spin die kunstwerken weeft van web, en je hebt precies de essentie van de Fantasia-reeks.

De illustraties zijn vaak net kleine regenbogen, zoveel verschillende felle kleuren zitten erin. Wij hebben twee favoriete illustraties; de illustratie waarbij Alina en Lorian nog schattige kleine kinderen zijn en de illustratie waarop van onderaf het licht van de lava weerspiegelt op de lichamen en kleding van Lorian en Alina. Erg mooi gedaan! Daarnaast waren we onder de indruk van de vele gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen van de draak Narek en de tijger Kawan.

Een leuke extra – naast de 3D-bril en de geurpagina’s – is de Imperium Sleutel; deze moet de lezer telkens gebruiken om zo een geheime boodschap op het einde te onthullen.
De spelletjes, zoekplaten, geurplaten en indrukwekkende 3D-pagina’s zijn erg leuk voor jong en oud en brengen de magie van Fantasia in je woonkamer (of de slaapkamer van je kind).

Geschikt voor de leeftijd 7 – 9 jaar.

Uitgeverij: TDM Publishing
ISBN: 978-90-5924-854-0
Pagina’s: 317
Prijs: €26,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.