Parenting is a battlefield.

Het is een soort fascinerend hindernisparcours waaraan megaveel mensen willen deelnemen, maar waarbij de meesten onder ons een beetje verrast worden door de moeilijkheidsgraad. Vergelijk het met een nieuwe, megacoole attractie in een pretpark: iedereen wil erin, maar we beleven het allemaal anders.
Er is altijd eentje die er onmiddellijk weer uit wil, er is eentje die bijna moet overgeven en dan heb je de enthousiastelingen die het allemaal fantastisch vinden en na een dolle rit nog een keertje willen.

In dit boek vind je een overzicht van de voornaamste hindernissen die je op dat geweldige parcours moet zien te overleven: jezelf bijvoorbeeld, je kinderen, maar ook andere ouders, de hobby’s en de opvoeding van je kinderen.
Hier en daar krijg je bruikbare tips en inzichten mee (en soms iets minder bruikbare).
Eén ding is zeker: dit boek is een must-have voor elke moeder:

We’re in this together!

Na een hilarische – volledig in MAMA BAAS-stijl – introductie volgen 10 hoofdstukken waarin 10 dingen besproken worden die je moet zien te overleven met pre-pubers en pubers. Ze eindigt bij je midlife crisis (daar kom je toch niet onderuit), 3 vragen van moeders met grotere kinderen en een feelgood nawoord.

Wanneer de tropenjaren al ver achter je lijken te liggen, ligt er een nieuwe vijand op de loer die je leven flink door de war kan schoppen, genaamd de pre-puberteit en de puberteit. Hoe kan je als ouder het beste omgaan met de kleine, alles uitvergrotende spiegels? Waaraan kan je herkennen dat je een taxi-ouder bent en wat zijn de vele voor en nadelen van de hobby’s van één of meerdere kinderen.

Sofie Vanherpe beschrijft op een enorm liefdevolle en hilarische manier de vele kanten van het moederschap. Ze is eerlijk, want het wordt ook moeilijker en er is ook steeds minder tijd voor jezelf. En juist daarom benadert ze keer op keer hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Ze is liefdevol, want er valt zoveel van kinderen te leren en ze zijn zulke fantastische kleine grappige mensjes die wij op de wereld hebben gezet en die wij vervolgens moeten loslaten. Ze legt voor een aantal situaties/problemen een aantal tips voor op de grappige manier die alleen Vanherpe kan.

Nu je kinderen steeds groter en zelfstandiger worden en de avonden steeds minder van jezelf (en je man) zijn, moet je extra goed voor jezelf zorgen. De tijd van de luiers en de gebroken nachten zijn voorbij en dus kan je best jezelf eens verwennen met het drinken van een warme kop koffie of thee, online te shoppen of eens lekker mee te zingen met je lievelingsmuziek.

Naast het hilarische ouderstressbingospel zorgen de leuke en originele schrijfopdrachtjes ook voor de nodige ontspanning, die elke moeder op z’n tijd wel even kan gebruiken. Ze toveren – net als 99,9 procent van de tekst – een glimlach op ieders gezicht en weten alles net even iets ‘luchtiger’ te maken.
Ik vind dit boek zeker een aanrader voor alle moeders, jong en oud. Niet per se omdat het vol bruikbare tips staat, maar meer omdat Vanherpe een vrouw is die gezegend is met de gave om met haar woorden een lach op je gezicht te toveren. En dat hebben we als moeder allemaal – vooral op de zware dagen – wel eens nodig!

Handleiding tot het perfecte (nou ja, net haalbare niveau van het) moederschap is een boek dat je leest alsof je een gezellig gesprek hebt met een vriendin. Het is verfrissend, herkenbaar voor alle moeders en vooral enorm grappig.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401465052
Pagina’s: 128
Prijs: €17,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.