Vlieg jij straks door de ruimte? Picknick je in je reuzentuin? Of bouw je snoepfabrieken als Willy Wonka?
Met dit boek maak je wonderlijke nieuwe werelden.
Ga aan de slag met een camera of met je telefoon en val van de ene verbazing in de andere!

Met een camera in je hand beland je zo in Luilekkerland!

Na een aantal tips en een lijstje van benodigdheden is het tijd om aan de slag te gaan. Jan von Holleben geeft je een aantal geheime eenvoudige trucjes waarmee je de meest bijzondere, speelse en fantasierijke foto’s kunt creëren. Als je door dit boek hebt gebladerd, dat voornamelijk uit korte uitleg en een aantal tips en heel veel bijzondere foto’s bestaat, dan wil je gelijk enthousiast aan de slag. En als je eenmaal aan de slag gaat met je fotocamera, ben je al snel zo creatief bezig dat de mogelijkheden oneindig blijken te zijn.

Verander jezelf of je ouders in maximonsters, creëer magische machines, wees een evenwichtskunstenaar of maak spiegelspoken.
Leer hoe je optisch bedrog kunt toepassen en met trucjes grotere hoogten te bereiken zodat het lijkt of je vliegt. Verander het perspectief zodat je de indruk wekt dat je zo klein bent als Klein Duimpje.
Voor een groot aantal fototrucjes heb je een afgedrukte foto van jezelf of je huisdier nodig. Daarna begint de creativiteit pas.

Wanneer je kind aan de gang is gegaan met een smartphonecamera en later aan de slag wil met een professionele camera, dan volgt er achterin nog een korte uitleg over het diafragma, de sluitertijd, de brandpuntsafstand, scherpstellen, bijsnijden, afdrukken en verschillende lenzen.
Van hersenscans tot tovertrucs, vliegdromen tot modeshows, je kan hele avonturen beleven met Fantastische foto’s.

De bijzondere foto’s vallen als eerste op als je dit boek openslaat. Een aantal trucjes heb je gelijk door, maar bij sommigen heb je echt wat uitleg nodig en dan is het eigenlijk heel eenvoudig en logisch. Voor de meeste trucjes heb je een spiegel, een aantal grote en kleine voorwerpen en vooral een grote dosis fantasie nodig. Niet moeilijk voor de meeste kinderen, wiens creativiteit wordt gestimuleerd door het kijken naar de foto’s uit Fantastische foto’s.

Wij zijn enorm enthousiast over het hoofdstuk ‘Vrije val’, waarbij je als Spiderman boven in een hoek van je plafond lijkt te hangen of van een grote hoogte lijkt te vallen. Eenvoudig, maar zo leuk om mee aan de slag te gaan.
Ik wil in mijn recensie niet teveel verklappen over de inhoud van dit leuke creatieve vormgegeven boek, maar ik kan je wel zeggen dat dit wat betreft foto’s een pareltje is dat je – als je het eenmaal in je bezit hebt – er vaak bij zult pakken. 

Over de fotograaf:
Jan von Holleben is een gevierd fotograaf. Zijn werk is internationaal tentoongesteld en uitgegeven. Hij werkt het liefste samen met vrienden, piraten, elfjes, draken, monsters en punkers die toevallig in de buurt zijn.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710950
Pagina’s: 95
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5d232af1ad481_selected-products” products=”9200000108382453″ name=”Fantastische foto’s – Jan von Holleben & Monte Packham” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.