fidans-family-food-fidan-ekizTurks tafelen met de populairste tafeldame van DWDD!

Fidan Ekiz, de charmantste programmamaker van Nederland, laat aan de hand van verhalen over haar familie zien hoe de Turkse cultuur en keuken in elkaar steekt. Uiteraard gemengd met de realiteit van de Nederlandse supermarkt en de Hollandse haast. Waar haar oma de manti nog zelf kneedde, ontdekt Fidan ingrediënten bij de plaatselijke supermarkt waardoor ze haar eigen – iets makkelijkere versie – in elkaar draait. Goed genoeg om je weer helemaal in Turkije te wanen. De Turkse keuken wordt, na de Franse en de Chinese, beschouwd als een van de voornaamste en meest veelzijdigste keukens ter wereld. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees en vele soorten salades. De gerechten zijn allemaal afkomstig uit de keuken van de familie Ekiz. Maar wat vooral belangrijk is… Er is altijd genoeg voor iedereen want iedereen mag altijd aanschuiven.

Fidan’s Family Food staat vol met bijzondere verhalen over Fidan en haar familie. Hoe bepaalde gerechten een grote rol spelen in hun familie en de tradities die ze daarbij hebben, aangevuld met enkele heerlijke recepten. De verhalen van Fidan overheersen, de recepten zijn meer aanvulling dan het hoofdonderwerp in dit boek, maar dat maakt het niet minder interessant. Juist door deze verhalen worden de recepten nog bijzonderder.

In het begin van het boek wordt de familie van Fidan uitgebreid voorgesteld en ook gaandeweg krijg je een helder beeld van hoe de familie leeft, hun gebruiken en de dingen die ze mee hebben gemaakt. Het boek wordt hier en daar aangevuld met quotes uit diverse bekende films en vertaald naar de betekenis ervan. Een leuke aanvulling wat zorgt voor een lekker dik boek. De recepten zelf zijn heerlijk, authentieke Turkse gerechten uit hun eigen familie en zeer de moeite waard om eens uit te proberen.

Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000352982
140 pagina’s
Prijs: € 22,50

[bol_product_links block_id=”bol_5962107ec5953_selected-products” products=”9200000070999504,9200000071258011″ name=”Fidan’s Family Food – Fidan Ekiz” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.