9789044829006-178-0

Soms moet je het gewoon zelf horen voordat je het gelooft.
Dus doe jezelf een groot plezier en beluister deze hilarische Potjesmuziek nu meteen.
(En zet meteen jouw potje erbij om je eigen partij toe te voegen.)

Een geweldig potjesboek waar écht muziek in zit.
Oortjes open en neusjes dicht.
Voor potjesmuzikanten vanaf 2 jaar.

Potjesmuziek begint in de oefenruimte met Maestro Pin Guïn en muisje Mini. Naarmate je de pagina’s omslaat volg je de ruimte steeds een stukje verder naar rechts, tot je middenin de concertzaal staat. Pin Guïn stelt samen met zijn hulpje Mini één voor één zijn muzikanten aan je voor door hun muziek te laten maken op hun potjes. Er is echter één muzikant die geen geduld heeft en er steeds doorheen zit te roepen, namelijk aap Sjimmie. Hij is pas als laatste aan de beurt en kan echt niet wachten. Schopt hij het hele concert in de war of weet Pin Guïn zijn muzikanten in het gareel te houden?

Guido van Genechten heeft al meerdere boekjes over zindelijkheidstraining op zijn naam staan, denk hierbij aan Mag ik eens in je luier kijken?, Het grote billen-boek, Hoogdringend en Een geweldig cadeau. De schattige diertjes helpen kinderen over de hele wereld met zindelijkheidstraining. Dit keer gaat van Genechten een stukje verder, door geluidseffecten en muziek toe te voegen. Leuker kan het gewoon niet!
Zodra je het boekje openslaat staan de dieren die meedoen aan het orkest al trots voor je in de rij met hun potje. Hun namen staan eronder geschreven, bij wijze van introductie. Vervolgens kan je als ouder eerst voorlezen, waarna je (klein)kind op het geluidsicoontje drukt met zijn vingertje. In dezelfde volgorde als voorin het boek, verschijnen alle dieren op hun potje om hun muziek aan jou te laten horen. Vervolgens sluit het boekje af met het volledige concert en een pagina met daarop alle geluiden die in het boekje voorkomen. Hier thuis lagen de kinderen helemaal in een deuk, vooral om de ongeduldige aap Sjimmie en het giechelende muisje Mini. Tevens zorgen de kleine konijnenkeutels van Kobe voor een erg interessant geluid.
De illustraties zijn vrolijk en vol plezier, je ziet dat de dieren trots zijn op de muziek die ze op het potje produceren. Dit stimuleert kinderen zelf ook muziek te maken op het potje of de toilet.

Over de auteur/illustrator:
Met ‘Rikki‘ werd Guido van Genechten (Mol, 1957) in 1998 laureaat van de internationale illustratorenwedstrijd Key Colours (die toen nog Prijs van de Stad Hasselt heette). Sindsdien raakte zijn internationale carrière als kinderboekillustrator in een stroomversnelling. Na Rikki creëerde Guido van Genechten nog tal van andere personages: IJsje, Tito Tovenaar, Kleine Kangoeroe, Max, Klein wit visje … Allemaal veroveren ze de harten van peuters en kleuters, niet alleen in Vlaanderen en Nederland, maar wereldwijd. De prentenboeken van Guido van Genechten worden verkocht in meer dan 30 landen. In Nederland werd zijn werk al twee keer bekroond tot ‘Prentenboek van het Jaar’. Daarmee is hij de enige Vlaming die die eer te beurt viel.

Potjesmuziek is een speelse en vrolijke manier om je kind te helpen bij het zindelijk worden en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044829006
Pagina’s: 25
Prijs: €19,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b07ee7c9f5bb_selected-products” products=”9200000079785038″ name=”Geluidenboekje: Potjesmuziek – Guido van Genechten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.