Aantal weken geleden wilde ik pinnen en zag een paar biljetten uit de automaat steken. Ik weet alleen dat ik van een afstand een oudere vrouw van die automaat heb zien weglopen. Ik telde de biljetten en dat was 100 Euro!! Erg veel geld voor mij. Hoeveel boeken kun je daar wel niet van kopen?

Tja… dan is het de ware test, wat doe je? Houd je het of geef je het terug? In mijn hoofd ging, wat veel geld, dan hoef ik niet meer te pinnen en andere kant dacht ik, nee zo ben je niet opgevoed. Dus wat doe ik… ik pin even snel wat voor mezelf en daarna liep ik de bank binnen en gaf hun het geld. Ik liep weg met goed gevoel en hopen dat de eigenaar zich bij de bank heeft gemeld om haar geld op te halen.

Ik weet niet hoe het komt dat zij zonder geld is weggelopen want op afstand zag ik dat zij alleen was. Ik stond alleen te ver om haar gezicht goed te zien. Ik zag alleen dat het een oudere dame was, wit haar, liep wat krom en er stond verder niemand bij haar. Ik weet niet eens meer of zij nou met een rollator liep. Wel weet ik dat zij lichtbruine zomerjas aanhad. Maar aangezien zij alleen stond werd zij dus ook niet afgeleid. Dus geen idee waarom zij het geld niet heeft gepakt.

Met goed gevoel deed ik mijn boodschappen, wel ondertussen rondkijken of ik misschien toch die mevrouw zou kunnen herkennen. Maar nee. Toen ik weer langs de bank liep stond er ook niemand bij de balie. Ik hoop dat die mevrouw haar geld heeft gehaald en niet weer opnieuw 100 Euro heeft gepind. Want wat als zij alleen maar AOW heeft, dan is 100 Euro toch een te grote verlies!

Altijd vroeg ik mij af, wat zou ik doen als ik geld vind of zoals bovenstaande? Nou, duidelijk… Ik geef geld terug aan desbetreffende persoon of aan de bank of aan de politie. Want zo hoort het, niet iedereen is onbetrouwbaar. En dat die mevrouw als zij haar geld heeft opgehaald ook weet dat er betrouwbare mensen zijn!

Wat zou jij doen?

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.