1_super-normaal-van-greg-james-en-chris-smith-verschenen_thumbnail

Murph Cooper zit in de problemen. Zijn nieuwe school is supergeheim en megaraar…
Zijn klasgenoten kunnen vliegen, tv’s laten ontploffen of minipaardjes oproepen. En wat is Murphs superkracht? Ehm, oh ja – die heeft hij niet.
Gelukkig liggen er ook geen weerzinwekkende superschurken op de loer met snode plannen om het land over te nemen. Of toch wel?! Oké.
Dan is het hoog tijd voor SUPERNORMALE MURPH om een superheld te worden!

Tijdens de eerste week van zijn nieuwe school komt Murph er al snel achter dat hij totaal anders is dan de rest; de rest heeft namelijk Gaves en de leraren zijn superhelden. Murph kan helemaal niets, maar gelukkig mag hij op de school blijven als hij de conciërge helpt en niet in de weg loopt. In de maanden die volgen sluit hij vriendschap met Mary, Hilda, Billy en Nellie. Als enige zonder Gave is deze vriendenkring het enige dat het leven wat dragelijker maakt. Iedereen – behalve Murph – leeft toe naar het evenement van het jaar; Heldendag. De dag waarop duidelijk wordt welke kinderen zijn gemaakt voor het echte superhelden werk.

Niemand weet echter dat er een grote schurk op komst is, genaamd Nektar; half man, half wesp. Een van Nektar’s onderdanen, genaamd Knox, ontwerpt een helm waarbij hij het brein van de drager kan beïnvloeden. Wanneer hij er dankzij zijn robotwespen achter komt dat er een speciale school voor begaafde kinderen bestaat, besluit hij de school te bespioneren. Al snel krijgt Knox een kwaadaardig meesterplan, waarbij hij een aantal kinderen en superhelden gevangen neemt op Heldendag. Hij wil met behulp van de helmen hun supergaves inzetten in het persoonlijke leger van hemzelf en Nektar.
Om de gevangenen te bevrijden vliegen Murph, Mary, Hilda, Billy en Nellie naar het wespennest van Nektar voor de ultieme strijd. Gelukkig hoeven ze dit niet alleen te doen, want ze krijgen hulp van een geweldige legendarische Superheld!

Qua vormgeving springt dit boek er vooral uit door zijn gele boekblok. Grote lappen tekst wisselen af met grappige zwart/wit illustraties en lijstjes. Daarnaast zijn bepaalde zinnen en woorden in een ander lettertype geschreven voor een speels effect. Een leuke extra is dat er achterin het boek een voorproefje van het volgende deel, getiteld SUPER NORMAAL en de boevenhelden, te lezen is.
SUPER NORMAAL is een spannend verhaal over tegenslag, moed, vriendschap en natuurlijk superhelden. Het is mooi om te zien hoe de personages groeien en daarmee ook hun Gaves zich verder ontwikkelen. Even over die Gaves; Smith en James hebben gekozen voor redelijk unieke Gaves die de kinderfantasie zeker weten te prikkelen, omdat ik de meeste nog nergens anders heb gelezen of gezien. Ik ga hier dan ook niet verder over uitweiden, want het is leuker om het zelf te ontdekken.

De spanning wordt onderbroken door grappige lijstjes, flauwe woordgrapjes en op het hoogtepunt zelfs door een – hoe komen ze erop – hilarisch verhaaltje over Ko Konijn en een liedje. Daarnaast wordt de lezer een aantal keer aangesproken om geluidseffecten te maken en dwalen ze soms enorm af van het verhaal, maar wel op een hilarische manier die echt bij het boek past.
Naast te zien hoe een jongetje zonder Gaves de held van de dag wordt en iedereen weet te inspireren is het ook leuk voor jonge lezers om te zien hoe Knox en Nektar elkaar bespelen.

SUPER NORMAAL is echt een aanrader voor iedereen boven de 10 jaar die van avontuur, spanning, superhelden en humor houdt.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048844463
Pagina’s: 355
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b03b37a82fa2_selected-products” products=”9200000090143526″ name=”SUPER NORMAAL – Greg James & Chris Smith” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.