image

Als zijn neef verdacht wordt van een verschrikkelijke misdaad, keert Alex Cross voor het eerst in dertig jaar weer terug naar zijn geboortestad in North Carolina. In zijn poging de onschuld van zijn neef aan te tonen, stuit hij op een duister familiegeheim. Intussen vraagt de plaatselijke politie zijn hulp bij het oplossen van een aantal gruwelijke moordzaken. Cross moet al zijn ervaring en expertise inzetten om de moordenaar te stoppen, terwijl hij ook antwoorden probeert te vinden op de raadsels uit zijn eigen verleden.

Stefan Tate, neef van Alex Cross, wordt beschuldigd van een zware misdaad. Hij wordt verdacht op de moord op de dertienjarige Rashawn Turnbull. Volgens de hele familie is Stefan onschuldig. Maar is dat wel zo? Stefan is een gymleraar die dronk en drugs gebruikte, hij is zelfs dealer…
Om zijn neef bij te staan keert Cross met tegenzin terug naar zijn geboorteplaats, Starksville. Cross heeft geen goede herinneringen aan zijn jeugd, zijn ouders stierven vlak na elkaar. Het was een zware en verdrietige tijd voor Alex en zijn drie broers. Oma Regina, door iedereen liefdevol Nana Mama genoemd, nam hen in huis en hoort nog steeds bij het gezin. Eenmaal aangekomen in Starksville krijgt hij van zijn familie het hele verhaal van hun kant te horen. Maar het politierapport liegt er niet om. Het zal erg moeilijk worden om de onschuld van Stefan te bewijzen. En dan komt er nog een familiegeheim aan het licht. Om meer duidelijkheid te krijgen over zijn verleden reist Cross naar Miami. Daar worden op dat moment een aantal rijke vrouwen vermoord.
De plaatselijke politie roept hierbij de hulp in van de alom geprezen Cross. Het lijkt erop dat er een verband bestaat tussen deze moorden en zijn jeugd. En wat is het aandeel van Stefan in het hele verhaal? Dit is waarschijnlijk wel de moeilijkste en meest emotionele opdracht voor Alex.
Zal het hem lukken om de waarheid boven tafel te krijgen?

‘Gerechtigheid’ van James Patterson is de drieëntwintigste thriller in de Alex Cross serie, een zeer succesvolle serie. Patterson heeft een prettige schrijfstijl en door de korte hoofdstukken leest het boek gemakkelijk en snel. In het begin maak je kennis met een hele reeks personages die toch allemaal hun eigen belangrijke plek in het verhaal hebben. Het is geen superspannend verhaal met ijzingwekkende passages en bloedstollende momenten, maar als je eenmaal bent begonnen met lezen wil je weten hoe het eindigt. Het verveelt geen moment, Patterson is een zeer onderhoudend auteur. In de vorige tweeëntwintig boeken van de serie wordt het personage goed uitgediept en heb je Alex Cross al aardig goed leren kennen. In ‘Gerechtigheid’ komt zijn jeugd aan bod. Een mooi en ontroerend verhaal dat zeer de moeite waard is om te lezen. Een prachtige aanvulling op de serie.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef onder andere de populaire thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023494690
Aantal pagina’s: 416
Prijs: €19,90

 

[bol_product_links block_id=”bol_56f4f700ae1de_selected-products” products=”9200000051581291″ name=”Gerechtigheid James Patterson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.