Vorig week ging ik naar de bibliotheek om wat boeken te halen. Jaja… ik heb zelf nog iets van 3-4 meter aan boeken liggen die ik nog moet lezen. Maar ik doe mee aan Hebban Reading Challenge categorie. Voor mij is het een mooie manier om in aanraking te komen met boeken die ik misschien negeer of omdat deze praktisch door iedereen zijn gelezen en ik niet altijd de behoefte heb om met het grote volk mee te doen. Nu dwing mezelf zogezegd om ook naar boeken te kijken waar ik nooit van gehoord heb of waar ik toch over mijn twijfels over heb. Daar stap ik nu overheen en ga lezen.

Ik ga zelfs een poging wagen om Baantjer te lezen… En serieus, dat valt onder categorie: een boek dat ik absoluut niet zou willen lezen. Spijt me voor alle Baantjer liefhebbers, maar het trekt mij niet. Maar wie weet word ik nog eens plezierig verrast.

Maar goed, vorig week heb ik drie boeken gehaald omdat ik ene boek bijna uit had. Als ik een boek van meer dan 1000 bladzijdes lees en ik heb nog minder dan 200 te gaan, dan is het in mijn belevenis, bijna uit. Afgelopen weekend heb ik lekker een leesweekend gehouden. Vooral zondag was mijn leesdag. Dat ene boek heb ik uitgelezen, boekje uit de bieb gepakt en op dezelfde dag uit gelezen en een derde boek van die dag heb ik al voor de helft gelezen. Hoogstwaarschijnlijk heb ik het vandaag (maandag) uit. Het leest gemakkelijk weg en is intrigerend.

Ik besluit het ene boek alvast terug te brengen naar uitleenpunt. Bibliotheek zelf is in de stad en het uitleenpunt is hier in de buurt. En natuurlijk kon ik het niet nalaten en ging rondsnuffelen. Ik durf het bijna niet te zeggen… ik heb weer drie boeken meegenomen.

Daarnaast heb ik afgelopen weekend uit mijn kast diverse boeken gepakt die onder diverse categorieën vallen. Zodat ik niet steeds hoef te zoeken wat ik wil lezen en welke boek bij welke categorie hoort.

In ieder geval heb ik mijn biebabonnement eruit gehaald en het nieuwe abonnementjaar is net begonnen.

Toch heerlijk om een boekenwurm te zijn en zulke problemen te hebben!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.