Geronimo Stilton – Het kasteel van de 100 verhalen

Samen met Klem en Thea waagde ik mij door een flinke storm naar een van de geheimzinnigste uithoeken van Muizeneiland. Hier zou volgens Thea een kasteel moeten staan, diep verscholen in heen bos vol gemene doornstruiken waar al eeuwen niemand een poot had durven zetten. Alleen al de weg ernaartoe vol wolven, bliksem en regenstormen deden mijn snorharen trillen van angst. Mar daar stonden we, voor de deur van het verlaten kasteel. Ik kon nu niet meer terug. Wat zou ons binnen te wachten staan? 

Het kasteel van de 100 verhalen is het eerste deel van zes uit de Groene reeks van Geronimo Stilton. In dit eerste deel gaat Geronimo samen met zijn zus Thea en neef Klem naar het kasteel van de 100 verhalen.

Het verhaal begint pas echt als Thea naar Geronimo belt en zegt de tv aan te zetten. Daar, in Klem zijn show, heeft Thea een reportage over het Kasteel dat Willem de Knager, een voormalige bestuurder van hun stadje Rokford, zou hebben gebouwd voor zijn geliefde. Er is volgens Thea maar één manier om dit mysterie te ontrafelen en dat is door op onderzoek uit te gaan. Het kasteel blijkt in de Vesting Centifolia te liggen, een van de geheimzinnigste uithoeken van het Muizeneiland.
Als Geronimo naar de tv zit te kijken hoort hij Thea opeens zeggen dat ze meteen op pad gaan en ze, naast Klem, nog iemand mee zullen nemen. Haar neef Geronimo, hoofdredacteur van uitgeverij De wakkere muis en ze bet hem meteen. Live in de show hoort Geronimo dat hij mee zal gaan op avontuur. Hoewel hij –zoals altijd- niet erg enthousiast is, komen Thea en Klem hem ophalen. Samen storten ze zich in een nieuw avontuur en komen ze weer bijzondere figuren tegen op hun pad.

De boeken van Geronimo Stilton zijn een feest om te lezen. Geen saaie bladzijdes vol eentonige letters, maar afwisseling in lettertype en kleur. Naast het verhaal van Het kasteel van de 100 verhalen bevat het boekje ook leuke aanvullingen, zoals onder andere vragen waarbij je zelf een muizenissig mysterie op moet lossen, een schaduwspel waardoor je leert hoe je de coolste schaduwen kunt maken en een test of je zelf een goed verslaggever bent.
Ook deze keer staat Geronimo Stilton en zijn crew garant voor vele vrolijke en spannende leesuurtjes.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 9789085292933
Pagina’s: 128
Prijs: € 9,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.