goed-of-slecht-ali-landDe vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.

Goed of slecht gaat over Annie. Ze is vijftien jaar en woont alleen bij haar moeder, verpleegster en naar de buitenwereld een vriendelijk mens. Wat niemand weet is dat achter het aardige gezicht een moordenaar schuil gaat. Ook voor Annie is har moeder alles behalve lief. Dan lijkt er een redding te komen wanneer Annie alle moed en bewijs verzameld en naar de politie gaat. Annie krijgt een identiteit, voortaan zal zij Milly heten, en ze gaat in een pleeggezin wonen. Annie, alias, Milly, beland echter van de wal in de sloot want het pleegezin is alles behalve veilig. Milly botst vooral met Phoebe, haar pleegzus in het gezin. Phoebe voelt zich achtergesteld en laat dit weten ook. Milly haar gedachten gaan op volle toeren, ze probeert haar trauma te verwerken en bereidt zich ondertussen ook voor op de rechtszaak tegen haar moeder. Voor een vijftienjarige is dat erg veel, Milly leert zichzelf kennen zoals ze nooit had gedacht te zijn, of toch wel?

Goed of Slecht is een indringend, spannend verhaal. Door de schrijfwijze die vanuit Milly wordt geschreven wordt je het leven van Milly ingetrokken. Hoe ze denk en wat ze doet, het is alsof je het mee beleefd. Tussen het verhaal door lees je de gedachtes die Milly heeft en dat zorgt voor nog meer diepgang in het verhaal. Het verhaal bouwt langzaam op en blijft spannend tot de laatste bladzijden.

Uitgeverij: Cargo
ISBN:  9789023454403
352 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_58fe142de4546_selected-products” products=”9200000071595526,9200000073217323″ name=”Goed of slecht – Ali Land” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.