Een grote broer hebben is super, toch?
Een die je meeneemt naar zijn voetbaltraining.
Maar zijn alle grote broers wel zo?
En hoe zit het met kleine broers?

Een herkenbaar verhaal voor grote en kleine broers (en grote en kleine zussen).

ZEVENMIJLSLEZEN:
Zet voorzichtige stappen of maak grote sprongen: leren lezen is een avontuur!
Een serie verhalen voor jonge lezers met korte, eenvoudige zinnen en veel illustraties.

De hoofdpersonage vind zijn zusje Eliza maar stom en irritant, helemaal als ze brandweerladders in zijn schoolboek tekent.
Hij wil een grote broer hebben, net als zijn vrienden Olli en Sivar. Een grote broer die hem beschermt tegen pesterijen in de schoolbus en hem meeneemt naar voetbaltraining.
Hij hemelt de grote broers van zijn vrienden helemaal op, totdat hij ziet dat Olli door zijn grote broer uitgescholden word. Niemand praat ooit zo tegen hem en hij ziet in dat het niet alleen maar leuk is.

Maar wanneer hij een gesprek opvangt van zijn zusje met een vriendinnetje, hoort hij haar over hem opscheppen. Het blijkt dat ze enorm naar hem opkijkt! Hij heeft dan wel geen grote broer, maar hij is wel een grote broer voor haar!

Grote broer is een hartverwarmend en lief verhaaltje over een jongen die zijn plek zoekt en deze uiteindelijk ook vind. Het dunne hardcover boekje staat vol korte zinnetjes en pagina vullende kleurrijke illustraties. De illustraties geven alle emoties die de personages hebben goed en duidelijk weer.

Wat opvalt is dat je niet weet hoe de hoofdpersonage heet, gezien zijn identiteit ‘grote broer’ is. Dit is goed bedacht! Tevens bevat het boek geen paginanummers, wat redelijk origineel is.
Het mooie is dat hij bijvoorbeeld schrikt van het uitschelden bij zijn vriend, terwijl hij zijn zusje ook heeft uitgescholden. En dat zijn vriend ook zegt dat hij in het verleden in het boek van zijn broer heeft geklad net als Eliza, en dat hij daar ook enorm boos om was geworden. Er wordt als het ware gespiegeld in het verhaal. Bepaalde onderwerpen komen terug in een ander context, wat erg knap is als je beseft hoe kort dit verhaaltje is. De boodschap komt luid en duidelijk over in ieder geval.
Grote broer is echt een kinderboek dat je kind laat inzien blij te zijn met wat het heeft, in plaats van te verlangen naar iets wat je nooit kan krijgen. Het geeft goed de irritaties weer die kinderen voelen richting grote en kleine broers en zussen.

Grote broer is het eerste deel in een nieuwe reeks: Zevenmijlslaarzen. De leukste boeken met eenvoudige zinnen en veel kleurrijke illustraties voor beginnende lezers van 6 tot 9 jaar. Geen strikte AVI-regels of leesniveaus, maar wel veel fantasie en leesplezier!

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401469111
Pagina’s: 40
Prijs: €9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.